Najdi forum

L carnitin

LP

zanima me ali ima uzivanje L carnitina kaksne stranske ucinke??
ali morda obstaja kaksen razlog zaradi cesar odsvetujete uzivanje L carnitina??

hvala za odgovor

Pozdravljeni,

V terapevtskih dozah pri indicirani terapiji stranski učinki niso izraženi. Nikakor pa L-karnitin ni prva terapija izbora pri uravnavanju teže. Več o tem si lahko preberate v članku dr. sabine Senčar:

Z lepimi pozdravi,

sama sem poskusila z acetyl l-carnitinom in po nekajkratnem eksperimentirnju (jemanje/ opustitev /ponovno jemanje) lahko z 90%gotovostjo trdim, da mi zelo močno vpliva na kožo – povzroča mozolje in slabo kožo. Menite, da je mogoča kakšna povezava – v smislu hormonskih vplivov, ali gre morda za alergijo ali pa se motim?
hvala

Glede na madicinsko statistiko (seveda ameriško, ker slovenske žal nimamo) o pravilno postavljenih diagnozah, ki znaša pripbližno 80 %, je vaš procent seveda v prednosti. Seveda vam lahko L-karnitin povzroča težave, ki ste jih navedli. Terapija: opustite jemenje tovrtnega dodatka k prehrani.

Z lepimi pozdravi,

Sama L-carnitin dokaj redno uživam, predvsem namensko. V otroštvu sem imela septum defect, z operacijo odstranjen, nato pa sem na predlog zdravnikov bila opravičena vsake fizične dejavnosti (ne vem zakaj), tudi telovadbe.
Po 25 letih “henidkepiranosti” sem z aktivno hojo ugotovila, da le ni vse tako, kot so mi hoteli prikazati in sem začela pri 40-tih teči. Tečem tri leta, zdravstveni rezultati so odlični, vendar pred tekom vsakokrat vzamam L-carnitin. S tekom ne pretiravam, budno pazim, da ne prekoračim 85% MSU, vendar s pomočjo L-carnitina tečem občutno bolje, ne hitreje, lahkotneje.

Upam, da ne delam kakšne nepotrebne napake, ki bi škodila srcu. Letno delam tudi obremenilne teste, pri kardiologu in na fakulteti za šport, kjer se je izkazalo, da zelo težko dovajam maščobe kot gorivo in sem prepričana, da mi L-carnitin pomaga pri tem.

Zebra

New Report

Close