L-arginine, L-carnitine
Zdravo!
Zanima me, če kateri od vaših moških uporablja te tablete?
Sem zasledila na netu, da so zelo v redu.
Ali se jih mogoče da dobiti tudi pri nas?
Kaj priporočate, katere vitamine naj jemlje moški ob neplodnost, poleg vitamina C, cinka ter Q 10?
Vsak nasvet dobrodošel!
Pa še nekaj me zanima.
Sem nekje zasledila, da se moraš v Ljubljani na postopek prijaviti, potem pa ti dajo neko cifro ter čakaš, kdaj prideš na vrsto.
Ali to drži?
Kaj je s tem?
HVALA!!!
Midva sva takrat zivela v tujini in si jih brez problema dobil v vsaki lekarni ali v trgovini za prehrano sportnikov.
Moj moz ni imel slabe kvalitete, briljantne glih tudi ne, vendar so se mu vedno limali ob stiku z mojo celico. Ker sem se pa jaz precej trudila z mojo dieto in mojimi problemi, nisva hotela nic prepustit nakljucju in je se on pridno papcal za se boljso spermo. Enostavno si nisva hotela dopustit moznosti, da bi moje celice koncno bile ok,pol bi pa njegova sperma bila slabsa.
Vse info sem nasla na netu, ko sem iskala info zase in svoje celice. Saj enega izmed njih predpisujejo tudi zenskam za vec celic. Jaz potem tega nisem jedla, ker bi v mojem primeru bil se slabsi rezultat, sem pa potem nasla, da jih lahko moski jejo. Vpisi v google l-carnitine ali l-arginine in male infertility.
Te tablete bi naj povecale stevilo spermijev in nekoliko izboljsalo kvaliteto.
Sperma pri njemu je bila kljub zelo majhni dozi boljsa kot v prejsnjih postopkih in v temu zadnjem postopku sva imela IVF (prej vedno ICSI), vendar k temu je pripomogla tudi prehrana. Ali so njemu pomagale te tablete ali sprememba prehrane ne vem tocno, vendar rezultati so bili boljsi. Mogoce kombinacija obojega:-)
Ce so te tablete ciste, brez kakih drugih dodatkov, potem so ze ta prave. Glej le, da ne bodo kake velike doze. Nama osebno je bila priporocena doza cca 15-20mg prevec. Ne vem pa kako je, ce je sperma res zelo zelo slaba. Zato se raje pozanimaj kje na googlu in prestudiraj celotno zadevo, preden nafutras moza:-).
Vprasaj se kakega slovenskega ginekologa, enkrat na enem konziliju so celo omenjali ta preparata za izboljsanje sperme.
Ne vem zakaj naj bi L-carnitine pripomogel k izboljšanju celic, saj pomaga pri izgorevanju maščob, L-arginine pa k izboljšavi lastnega rastnega hormona.
Z učinki L-arginina nisem ravno seznanjena, L-carnitine pa sem jemala še kot aktivna športnica – z namenom zmanjšati maščobe celice in hkrati ne izgubljanju mišične mase.
Se opravičujem, da se šele zdaj javljam, ampak imam zelo otežen dostop do inetrneta.
nekaj linkov prilimam: http://www.marilynglenville.com/infertility.htmh
http://www.theralogix.com/fertility.shtml
……… več najdete na googlu (l-carnitine male infertility)
Še odgovor katjuški. Prej sem malo pomešala doze. Namesto 4-6 mg, je jemal 400-600mg, včasih kak dan tudi samo 200mg. Glede na predpisane višje doze, bi rekla, da ni problema,če tvoj vzame od vsakega po 1 tableto na dan. Saj ima tvoj mož tudi večje probleme, kot jih je imel moj. Če bi pa čutil kake posledice, pa naj zmanjša ali preneha. Vendar o kakih hudih stranskih učinkih ne piše kaj velik.