Najdi forum

Pozdravljeni

21. 10. 2024 sem imela vstavitev Kyleene. Pred tem je bilo stanje tako, da sem imela od aprila 2024 predpisan Dabroston (11. do 25. dan ciklusa), saj sem imela od jeseni 2023 dalje 7 do 10 dni pred pričetkom menstruacije izcedke, kar se je z Dabrostonom prenehalo. Oktobra 2024 je ginekologinja predlagala, da Dabroston menjam s Kyleeno. Od vstavitve dalje imam non stop krvavitve in izcedke (torej še slabše kot je bilo). Je sploh kakšna možnost, da se to ustavi in uredi ali je bolj smiselna odstranitev?

Hvala

Spoštovani,

Kyleeno imate vstavljeno 3 mesece. Svetujem, da počakate še 3 mesece. V 6 mesecih naj bi nepravilne krvavitve prenehale.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

Spoštovani

Kmalu imam načrtovano odstranitev Kyleene (krvavitve in izcedki se niso ustavili). Zanima me, kako je z menstruacijo po odstranitvi, kdaj se zopet pojavi? In pa glede na to, da je bila Kyleena mišljena kot nadomestitev Dabrostona, kako je s tem sedaj – od jeseni 2023 sem imela rjave izcedke cca 10 do 7 dni pred menstraucijo, zato sem dobila Dabroston … bo zdaj potrebno nadaljevanje Dabrostona?

Hvala

Spoštovani,

menstruacija se pojavi približno 14 dni po ovulaciji. Ali bo spet potreben Dabroston težko rečem, odvisno kaj je vzrok krvavitev in ali se bodo spet pojavile.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

Hvala. Kaj pa je lahko vzrok? Ginekologinja mi je ob opisu težav le predpisala Dabroston takrat … z vzrokom se ni ukvarjala oz je navedla da gre najverjetneje le za hormonsko ravnovesje. Bris pred vstavitvijo Kyleene pa je bil ok.

Hvala

Lahko je vzrok hormonsko neravnovesje,ja. Tezko recem brez pregleda,natancne anamneze…

New Report

Close