Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kvčukove dudice (rumeno-rjave) so lahko alergene

Kvčukove dudice (rumeno-rjave) so lahko alergene

Drage mamice in očetje!

Samo v opozorilo, pri alergikih bi jaz osebno nehala uporabljati kavčukove dudice (vse tiste, ki imajo rjavi oziroma rumeni cucelj), še posebej tisto CHICCO-vo, ki je cela iz kavčuka. Moji Lari je tista dudica skoraj uničila kožico na ličkih (ravno tam, kjer se stika dudica s kožo). Koža je bila vneta, zelo suha, živo rdeča. Kmalu sem ugotovila, da je bila vzrok dudica, ki glede na to, da je iz kavčuka ni primerna za otroke alergike, ker lahko razvijejo alergijo na lateks in moja deklica jo je (ob stiku z vsako gumo zdaj dobi živo rdečo kožico). To je potrdilo tudi bioresonančno testiranje, tako ob stiku s cucljem od dudice kot ob stiku z Unquentum emolliens (60% arašidi) je nihalo močno zanihalo naprej in nazaj, kar je pokazalo preobčutljivost.

Zdaj uporabljamo silikonske sudice (tiste s prozornimi cuclji in so lička veliko lepša, sicer ne čisto, zaradi drugih alergij).

Ni nujno, da enako velja za vašega otroka, ampak to sem napisala, ker je naša Lara imela kavčukovo dudico zelo rada in jo je brez problema uporabljala vse od rojstva, no potem pa to!

Lep pozdrav

Tina

TinaK,

joj, sej ne morem verjet, tudi pomislila nisem.
Namreč, tudi naš malček jih ima rad, uporabljava pa NUK-ove, enako rjave…
In tudi on ima na ličkih lišajčke, hvala za nasvet, res bomo poskusili zamenjati material.
V kolikem času se pa pokaže reakcija, mislim kako dolgo mora biti duda silikonska, da opazim ali je to to, da pride do izboljšave kože?

Hvala za pomoč.
D.

Pozdravljena,
tudi moja hčerka ima že od rojstva alergijo na lateks. Pri nas je celo tako hudo, da deklica dobi hujšo reakcijo, že če se z rokami samo dotakne napihnjenega balona in gre potem z rokami čez ustnice ali oči. Močno oteče, začne se solziti, bruhati, … Hudo… K sreči nismo uporabljali nikoli dud in cucljev. Sploh si ne predstavljam, kaj bi bilo, če bi otekla v ustih, na jeziku ali v grlu! Težave so tudi z raznimi elastikami v spodnjem perilu in nogavicah, itd…

Srečno in čimmanj težav vam želim!

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Pozdravljena,
rada bi ti samo pritrdila. Tudi mi smo imeli podobne teževe s konstantno vnetimi lički. Ko sem vsa obupana še poskusila zamenjati dudico, uporabljali smo chicco-vo ta veliko, ki je cela iz kavčuka, so se lička popravila. Sedaj ima še občasno rahle rdeče pikice, ki pa so kot kaže reakcija ne nekaj drugega. Za enkrat nam še ni uspelo razvozlati “uganke”.
Lep pozdrav
Berni

New Report

Close