Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija KUTERID

KUTERID

Ker imam bolezen kože na spolovilo mi je ginekolog predpisal kremo Kuterid 0,05% .Dejal je naj se z njo mažem takrat,ko bodo težave hude( pekoč in srbeč občutek).Zanima me,ker pravijo ,da se zdravilo ne sme dolgo uporabljati, kako dolgo ga lahko uporabljam ne da bi prišlo do stanjšanja kože?

Ginekolog meni, ker mi na presredek oz na vhodu v nožnico koža pri rastezanju vedno poči,da gre povsej verjetnosti za bolezen lihen sclerosis, vendar ni siguren.Dejal je ,da je lahko koža tudi zelo občutljiva in tanka zaradi pogostih glivičnih vnetij nožnice.Kaj menite vi o tem?
Ali obstaja kakšna preiskava,ki bi zagotovo in zaneslivo pokazala ,kaj povzroča moje težave?
Povedati moram ,da sem bila tudi na biopsiji vulve ,ki ni pokazala nič posebnega.Diagnoza je bila Dermatofibroma.Ginekolog pravi,da bi bilo biopsijo smiselno ponoviti , jaz pa ne vem čemu.Biopsijo bi naj zdaj vzeli iz 3 različnih mest, medtek ko so mi prvič samo na enem mestu.
Kaj menite ali naj grem na ponovno biopsijo ali naj vseskupaj pustim in še naprej živim s težavami,ki si jih lajšam s kortikosteroidnimi mazili ter z umivanjem s prevretkom hrastove skorje?
Čisto sem že obupala nad svojimi težavami in se bojim ,da ponovna biopsija spet ne bo razrešila mojih težav.
Prosim za nasvet.

lep pozdrav

Pozdrav!

Ne vem, če nisem že odgovarjal vam, ali pa s podobnim problemom: če biopsija pokaže dermatofibrom, potem ni odvzeta na pravem mestu.
Postaviti diagnozo pa je kar pomembno.
Uporaba Kuterida je smiselna na ta na čin: 3-4 dni, nato pavza 2-3 tedne….
Vsekakor pa bi prej poskusili s kremo ELidel( dobite jo lahko na bel recept pri svojem zdravniku), ki ne tanjša kože, lahko pa dokaj dobro pomaga v vašem primeru.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

prosim za razlago

Imam sina 4 leta starega .Bili smo na sistematskem pregledu in so ugotovili da na lulcku nima zadosti velike odprtine in so nam predpisali mazilo kuterid..Ker v skatlici nismo nasli navodila,bi vas srcno prosila ce nam razlozite delovanje tega mazila.

lep pozdrav iz prekmurja

Pozdrav!

Gre za kortikosteroidno kremo, ki zmanjša vnetje, na lokaciji ki jo omenjate, uporaba več kot 10 dni ne bo primerna.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close