Najdi forum

kurilno olje na vrtu

Pozdravljeni!

Ob nedavni poplavi nam je vrt poleg vode žal zalilo tudi kurilno olje sosedove črpalke. Zdaj nam nihče ne zna svetovati, kaj storiti. Jasno mi je, da letošnji pridelek ni več užiten, ampak kaj zdaj? Ali bo zemlja prihodnje leto uporabna, ali moramo zemljo zamenjati? Če jo moramo zamenjati, kam odpeljati staro? Kako se kurilno olje razgrajuje oziroma koliko lahko škodi pridelku, ki raste v taki zemlji, ali gre morda v globino in ga spomladi sploh ne bo več v vrtu… Ne vem, kam naj se obrnem po nasvet.

Ima kdo kakšno idejo?

Pozdravljeni!

Po izkušnjah kurilno olje zelo škodi rastlinam in na mestu, kjer se po nesreči razlije, še lep čas ne zrasteta niti trava niti plevel.

Ker gre očitno za zelenjavni vrt, kjer pridelujete povrtnine, bi bilo prst potrebno zamenjati; torej vsaj 10-15 cm površinske prsti pobrati dol, odpeljati na deponijo in pripeljati svežo, neoporečno vrtno prst. Sicer ne vem, kako boste v prihodnjih letih gojili vrtnine in jih brez skrbi ter škode za zdravje tudi uživali.

Dela se lotite čim prej!

Lp

Ojoj… groza :((

Jaz bi naredila izkop minimalno pol metra, raje 1 meter, da me res ne bi skrbelo kaj je s pridelkom. 10 do 15 cm ni nič od nič. Nekatere rastline naredijo korenine tudi 30 ali več v zemljo, kar pomeni da bi črpale kurilca.

New Report

Close