Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kupim zlatega prinašalca

Kupim zlatega prinašalca

Kupim zlatega prinašalca čistokrvnega, brez radovnika ali kako se že drugač reče v glavnem brez papirjev

Tole si preberi:

Včasih imam že prav občutek, da gre za namerne provokacije… vsaj upam, da gre za to in da ne mislijo vsi ti ljudje resno s “čistokrvnimi brez rodovnika” oz. zdaj že “radovnika”.

b@b: poglej si tele mladičke:

Šest mešančkov, katerih mamica je rodovniška zlata prinašalka, išče prijazne in skrbne lastnike. Mladički so stari mesec dni, tako da bodo za oddajo v začetku junija, in sicer po simbolični ceni 5000 SIT (kritje stroškov za razglistenje in cepljenje). Mladičke si lahko predhodno ogledate – živimo v okolici Artič (občina Brežice). Za informacije in dogovor o predhodnem ogledu legla lahko pokličete na številko 041/281 493.

Sigurno boš dobil najbolj poceni zlatega prinašalca brez rodovnika- po domače mešanca, pa še ustrezno je poskrbljeno za mladičke!

Lp, Mojca

Kaj pa tole?

to je bilo na bolhi:

Zlati prinašalec

Oddamo zlate prinašalce (3 samičke in 3 samčke), čistokrvne mladičke brez rodovnika (mati čistokrvna, oče z odličnim rodovnikom in oceno), poležene 29.4.2005. Mladički odličnih staršev bodo svetlejše zlato-rumene barve in primerni za oddajo konec junija.
Možen ogled mladičkov in obeh staršev na domu. Za več informacij pokličite:
01/ 25 72 110
Alojzija Kušar

Maki, dejansko jih oddajo? Ali pa je bila kje kaksna cena omenjena?

Kupim zlatega prinašalca čistokrvnega, mladička kaki 1-2 meseca star. Pa zanima me cena.
tnx

Nikakor ne morete kupiti 1-2 meseca starega mladiča, ker morajo biti takrat mladiči v leglu, pri psici. Oddaja (oz. prodaja) pred dopolnjenim osmim tednom v skladu z zakonodajo ni dovoljena.

Če kupujete zlatega prinašalca, se obrnite na vzreditelje zlatih prinašalcev, seznam napovedanih legel vodijo na Kinološki zvezi Slovenije.

Če pa ne želite kupiti rodovniškega psa, potem psa, ki vam karakterno in vizualno ustreza, posvojite v zavetišču ali od prostovoljcev, ki imajo pse nameščene v začasnih domovih.

Npr.:

PODARIM vam zlatega prinašalca.LE ZAKAJ BI GA KUPOVAL?

Naša psička enkrat ni bila pod nadzorom in zgodilo se je. Mladička sta cepljena in zdravniško pregledana. Ne kupujte mladićkov od zasluškarjev. To so najbolj polvarjeni ljudje.

razglistena? socializirana? Kje je psica kotila? Koliko casa sta se mladicka hranila pri mami? S kaksno hrano je mama hranjenja? S kaksno sta mladicka? Ali je bila psica kdaj na kaksnem slikanju (ce je zlata prinasalka-ali ima slikane kolke in komolce?)

ko bomo dobili odgovore na ta vprasanja, bomo pa videli, kdo je zasluzkar in kdo pokvarjen….

Res neumna vprašanja, kje je kotila, kako dolgo sta bila mladička pri mami… bla bla bla
Kaj tvoja psica rodi v porodnišici ali kako??????
In kaj misliš, da psi, ki niso načrtno za vzrejo, jedo krompir?????
Veš kaj, ne žali ljudi, ki imajo pse iz ljubezni do psov in ne iz ljubezni do denarja!!!

Predvsem ne more oddajati mladičev kot zlatih prinašalcev, saj se je psica sparila z neznanim psom in tako skrbnica psice ne ve, v kaj bodo mladiči odrasli.

Oddaja torej mešančke, oddaja teh mladičev kot zlatih prinašalcev je zavajanje posvojiteljev.

Ne glede na to ali so psi rodovniški ali mešančki mora biti psica kvalitetno hranjena, mladiči morajo v leglu ostati do dopolnjenega 8. tedna starosti, pred odhodom iz legla morajo imeti odpravljene zajedavce in prvo cepljene, dobro bi bilo, če bi odšli v nove domove s posvojitveno pogodbo.

In kdo pravi, da ni tako? Zakaj vsi takoj pomislite, da tisti, ki psa nima za vzrejo, ne skrbi zanj kot je treba? Zakaj vsi mislite, da mladičkov ne cepi, ne socializira, jih predčasno odvzame od matere, ima nastanjene vrtni lopi in jih hrani s pomijami…
Zakaj takšnih in podobnih vprašanj ne zastavite tistemu, ki pse vzreja? Aja, seveda, tisto je ljubeč vzreditelj in oh in sploh. Kaj pa še, povsod so izjeme, takšne in drugačne.

Kar se pa očeta tiče, to so tudi samo tvoje domneve. Nikjer ni pisalo, da je oče neznan. Morda je sosedov, prav tako ZP, samo da leglo pač ni bilo načrtovano. Pa tudi, če ni tako, mama jeZP,mladičke bodo videli, nihče jih ne sili, da jih vzamejo, poleg tega pa so zastonj.

p.s. jaz osebno imam kodra z rodovnikom, pa lahko iz prve roke povem, da kodru še podoben ni. Vsak, ki ga vidi, misli, da je navaden mešanček…toliko o rodovniku in vzrediteljih…

Ta vprašanja so zelo na mestu, če vsaj malo poznaš situacijo glede oddaje “ups legel”. Večina namreč mladiče oddaja prezgodaj, necepljene in nerazglistene, kar prvemu, ki pride mimo.

Ogromno teh mladičev nato konča pripetih na prekratkih verigah ali pa prej ali slej nečipirani pristanejo v zavetiščih. Niso vsi vzreditelji “zlata vredni”, zato vedno znova poudarjamo, da je potrebno vzreditelja preveriti, videti psico, videti, kako je poskrbljeno za mladiče in šele nato kupovati mladiča. Vendar procentualno gledano zelo malo rodovniških psov konča za vse življenje na verigah ali so jih polna zavetišča in oglasniki tipa “podarimo”.

Zato toliko govorimo o odgovornosti – tako tistih, ki posvajajo ali kupujejo kot tistih, ki vzrejajo, ki oddajajo nenačrtovane mladiče ali ki nameščajo in oddajajo najdenčke. Če sploh ne omenjamo problema dvoriščne reje, preprodaje psov in t.i. pasjih tovarn, kjer se tako psice kot mladiče izkorišča za zaslužkarstvo na račun naivnih kupcev, ki kupujejo “rodovniške mladiče brez rodovnikov”.

kje pa je napisana kaksna zalitev? no, pokazi mi.

To so samo osnovna vprasanja o neki minimalni oskrbi mladicev in samice… in vsa ta vprasanja dobi od mene vsak, kjer se zanimam za nakup mladicka…
In seveda je razlika, ali psica koti notri, na toplem ali pa nekje zunaj, v utici recimo.
In seveda je razlika, ali psica (in kasneje mladicki) jejo hrano “najboljsega soseda” (po 10 eur / 15 kg) ali pa kaksno hrano, ki stane 40 eur ali pa 50 eur za 15 kg. Menda se vsi strinjate, da je druga hrana neprimerno boljsa in bolj primerna…

kako pa ti ves, da vzreditelji nimajo svojih psov iz ljubezni do psov? ok, nekateri v spicah (in samcih!!) vidijo res samo denar in zasluzek, ampak niso vsi taki.

Žalitev je cel tvoj post. Od prve besede do zadnje, sicer pa sama to dobro veš. Povej mi, kolikokrat si že takšna vprašanja izrekla vzrediteljem?
In kaj si hotela povedati z zadnjim stavkom? “Ko dobimo odgovore na ta vprašanja, pa bomo videli kdo je zaslužkar in kdo pokvarjen !” Tudi to ni žalitev a ne? S tem jasno nakazuješ, da misliš, da je za mladičke najslabše poskrbljeno kar je možno. Ampak ne, to seveda ni žalitev…
Se motim ali si ti vzrediteljica???

A tale tvoj post pa potem ni žaljiv?

Imam doma mešanko iz “ups” legla. Kao mama pinč, oče pekinezer (no, mislim, da razen mame, malo podobne pinču, je vse kaj drugega imelo kremplje zraven).
No, se je zapletlo, ko je začela naslednji dan po sprejemu k meni bruhati 10cm gliste, tudi blata ni bilo, iz nje so šli celi kupi zvirajočih se glist. Sem jo razglistila, seveda. Sledila je zastrupitev, urgentna pot na veterino, sledeča terapija in s tem povezani stroški, ter dnevi, ko sem čakala in upala, če bo sploh preživela.
Toliko o sami ljubezni do “vzreje” mladičev iz “ups” legel… Aja, seveda… Tudi ni bila cepljena. Ampak imeli so jo pa iz ljubezni, seveda.

Ne, v bistvu moj post sploh ni zaljiv. sem samo lepo postavila vprasanja. In z zadnjim stavkom nic ne namigujem in nakazujem. ko bos podala odgovore (le zakaj so v tvojih odgovorih samo vprasanja, pa nic odgovorov?), potem bomo pa lahko delali zakljucke.

Ce verjames ali ne, se prav vsak, pri katerem sem kupila madicka, je dobil taka vprasanja. A je to tako cudno?! Pac zahtevam, da je za mladicka v njegovih prvih 8mih tednih max. dobro poskrbljeno (tako glede hrane, kot socializacije, kot tudi za samico….).

ce imas ti leglo doma, potem si tudi ti vzrediteljica 🙂 sicer ne rodovniskih psov, ampak si pa…

New Report

Close