Kupili hišo, ostajamo v tujini
Pred tremi leti smo šli s trebuhom za kruhom v eno od skandinavskih držav.Kompletna družina z dvema najstnikoma. Našli smo svoj prostor pod soncem, redne službe in pogodbe za nedoločen čas. Poleg normalnega življenja smo uspeli privarčevati tudi nekaj denarja. Dovolj za 30% polog pri nakupu hiške. Nepremičnine so cenejše, dostopne in o tem lahko v Sloveniji samo sanjaš. S tem smo pretrgali še zadnjo nit in vez s Slovenijo, nazaj se ne vrnemo več. Nikoli mi ni žal da smo šli in če vam notranji glas pravi, da pojdite, potem pojdite.
Grattis,Grattis….Jag är jätte lycklig och glad för dig.
Super in cestitke
prav ste naredili ce ste uspeli da dobite stalno et dobro placano delo na severu
saj lahko vseskozi dobro zivimo ce smo srecni in podnasamo visoke ali nizje temperature
jas sem pa bolj soncar kor eskimo in sem Francijo izbral kot stalno prebivalisce .
tukaj pa sem delal na kovinarski in kasneje v gradbeni stroki na moj racun z delavci
ter zadosti dobro zasluzil cim sem se na obrtnisko dal ..Lahko recemo da se mi je placa
od zacetka 5x pomnozila in kasneje pa desetkrat .
to pa mi je pomagalo da si 4000 metrov terena zunaj mesta kupim z stanovanjem in skladiscem
vse skupaj z cirka 700 metrov .Ker pa je to bilo vse preveliko za mene sem vse tole spremenil da to
postanejo najemna stanovanja . Do sedaj sem jih uredil in dal v najem samo 8 pa mislim da bom se
malo nadaljeval ker imam se 160 metrov da uredim za najem .Iz tega pa se lahko uredim 3 majhna *
stanovanja okoli 50 metrov za vsakega .. Zdaj za penzijo ni problema ker poleg tega imam ze
4000 eu za najeme od tega odstejem stroske in davke pa mi vseeno ostaja se 2000 eu mesecno
za mene ..kar me boli da nasi pisarnicarji tajkonoti imajo 3x vec za penzijo kot jas pa nigdar niso delali
Penzija je se bolj slaba v franciji za trgovce in samouradike komaj 2500 eu po 45 letih dela ..
ce zgotovim se te 3 stanovanja pa bo slo se boljse bom pa imel skoraj isto placo kot prej
ko sem bil obrtnik —- ce hoces dobro zasluziti pa moras delati in ne uro gledati vi slovenci pa samo
jamrate pa nobene volje nimate da pljunete v roke .
Da vse do tega pridem pa je blo treba dosti delati in paziti se na delavce da ne delajo po svoje
vseskozi pa sem samo latince zaposljil ker jugovici imajo dlake v rokah in slabo delajo .. Slabi
narod je to zares slab takoj so zmuceni vsi bi pa radi v pisarnah delali nic niso korajzni .
Forum je zaprt za komentiranje.