Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca kup težav

kup težav

Spoštovani!
Zadnje tri dni se počutim na trenutke prav obupno, vsaki dan slabše. Začne se z vrtoglavico in takšno nemočjo, da se moram vleči. Hkrati je se začne težava z dihanjem in s požiranjem sline, kot nek krč v grlu. Pred tednom sem med takšnim »napadom« čutila omrtvičenost okoli ust, v zadnjih dneh pa je prisotna bolečina v levem ramenu, ki se seli navzdol, roka dreveni. Stanje se izboljša z ležanjem in sedaj ko sem pol ure pokonci se zopet slabša.
Te težave z dihanjem se pojavljajo že nekaj let, samo pred spanjem, kot da ne diham in moram to početi zavestno (jezik mi ne zdrkne, ker zaspim izključno na trebuhu). Na Golniku so opravili osnovne preiskave, izključili apneo, gastroskopija je izključila refluks. Vendar ni bila pri tem nikoli prisotna vrtoglavica.
Osebni zdravnik me je napotil k pulmulogu na test za astmo in alergije, katerih še nisem opravila, zaradi teh težav z dihanjem.
Skrbijo me ti napadi vrtoglavice, nemoči in bolečine in odrevenelost roke. Saj veste, ko laično iščeš in povežeš vse znake, najdeš tudi take stvari kot je anevrizma.
Je pa res, da imam dober mesec Mireno, hormonski vložek, vendar vseh teh težav, ki se mi dogajajo v zadnjih treh dneh, nisem našla kot stranski učinek. Te povečane težave s dihanjem in požiranjem sem sprva pripisovala prehladu in sluznici (laringitisu), vendar se prehlad umirja, težave pa stopnjujejo. Zavedam se, da je odrevenelost in bolečina v roki lahko posledica hrbtenice, ampak preveč stvari, do sedaj neznanih se mi naenkrat dogaja. Slučajnost?
LP

Mi zaupate še starost?
Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Sem ravno imela ta namen, ker sem pozabila, 35 let. Hvala

Spoštovani!
Ta napad z občutkom vrtoglavice, dušenja, krča v grlu, omrtvičenost okrog ust (pogosto tudi po rokah)… je največkrat psihičnega porekla – napad anksioznosti, posamezni običajno traja krajš čas. Morda bi tudi vaše dlje časa trajajoče občasne težave z dihanjem lahko povezali s tem. Bolečino v rami, roki mravljince dejansko pogosto povzroča vratna hrbtenica in bolečina “seva” v roko in ramo.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za odgovor. Zanimivo se mi zdi, da je sedaj stanje zelo intenzivno, nekega stresa v zadnjem času ni bilo, zelo pomaga, če ležim, napadi se časovno zelo daljšajo, tudi okoli ure.
Jaz še vedno težave z dihanjem povezujem s sluznico, saj ko grem spat ne morem dihati skozi nos.
Je pa sigurno v kasnejši (sedaj) reakciji telesa tudi prisotno malo panike, ker mi ni jasno, kaj se dogaja.
Lep pozdarv in lepo oblačno soboto.

Morda bo alergološko testiranje in pregled za astmo pojasnil del težav. Stres, za katerega mislim da bi lahko sodeloval pri njih, je običajno tih stres, nekaj, kar potihem gloda od znotraj in načeloma ne nekaj, kar vas jezi ali razburi.
Sobota mi ni bila preveč všeč….dobro, da imamo še nedeljo!
Lep dan!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close