kunci
Lep pozdrav jes pa imam 1 vprašanje glede mladih zajčkov sicer so stari tri tedne in sem opazil v enem zajčniku pri zajkli ki ima 6 mladičev da imajo trije zajči zaprte in gnojne oči ,prosim ce mi lahko kdo odg.kakšna bolezen jih je napadla.Jas bom itak poklical veterinarja,ampak me vseeno zanima kaj bi lahko to bilo.Hvala za odgovor.
eva, mene pa nekaj zanima. Tudi jaz imam zajčico in je prav tako kot tvoj zajček spuščena po sobi, v spodnjem delu kletke (ker mreže sploh nimam gor), ima le wc. Hrano in vodo ima čisto v drugem koncu, ker si je gospodična tako izbrala. V wc sem ji nasipala pesek, ker super vpija in ni nobenega vonja. Na enem forumu sem prebrala, da je bentonit, ki je v pesku za mačke, za zajčke smrtno nevaren, ter da če pojedo pesek, se jim lahko v želodčku stisne v kepe in poginejo. Kakšne so tvoje izkušnje? Na našem pesku sicer piše, da je naravni izdelek in da se ga da kompostirati, res pa ne bi rada, da mi zaradi njega pogine. Itak vemo, da zajčki prve kakce pojedo, tak da se lahko že tam sprime gor kakšno zrnce ali dve, vendar pa ji od tega ne bi bilo nič…
Kako dolgo ima tvoj zajček že pesek? 🙂 naša ga ima 4 mesece…
Hvala za odgovore in lp.
Živjo. Tudi jaz imam eno uprašanje. Doma imam zajčico staro eno leto. Problem je da mi v sobi zgrize tapete in jih poje. Poskusila sem jo zamotiti z igračkami kot so papir,tulci in WC papirja,različne žogice…poskusila sem tudi z kaznijo kot je vrnitev v kletko ampak tudi to ne pomaga.prosila bi če bi mi dali kakšen nasvet
mi imamo kunca starega mesec in pol že par dni, ampak nikakor ne kaka tam kjer je wc. ni si izbral kota, kjer vedno to počne, ampak so kakci po vsej kletki. svetovali so nam, da mu kakce prestavljamo, in to tudi počnemo, ampak se ga sploh ne prime. kako ga naj navidamo na to.
prosim za odgovor in lep dan.
Imam težavo in nevem kaj narediti.Imam okrasnega zajčka starega 4 mesece. Ko smo ga dobili se je zelo rad crkljav in ni nikoli pobegniv. Zdaj pa je ze zelo zrastev in postal cuden. Ko je bila pomlad sem dobila povodec za zajca in sem ga vsak dan sprehajala po polju. Na polju se je zelo gibav in zabaval. Zdaj pa je bila zima in je bil notri cel dan. Kupili smo mu igrače da bj se zanotil. Nekaj časa ke vedno hotel skakati se crkljati skakal nam je v naročje in bil je odličen. To je trajalo par dni nato pa je eno jutro ko sem ga odsla odpreti razgrajal ni se mi postil bozati napadal me je. Nevem kaj je narobe da se iz dneva v dan spreminja
Aja pa se to samica je če to kaj pomaga.
Se že v naprej zahvaljujem za pomoč