Najdi forum

kuna na podstrešju

Zdravo,
tale forum se mi zdi najbolj primeren za moje vprašanje. Ali ima kdo izkušnje, kako s podstrešja izgnati kuno. To je živa groza, da škodo, ki jo je naredila sploh ne omenjam.
lp,anita

Pozdravcek!

Sem se prav nasmehnila, ko sem prebrala, da imate težavo s kuno. No, pri nas doma imamo s tem že kar nekaj izkušenj.

Glede na to, da ste verjetno zelo jezni, ker vam kuna povzroča škodo, naj najprej povem, da imate očitno dobro energijo v hiši, ker drugače kune ne bi bilo pri vas! 🙂

Kaj morate narediti? Nam je lovec posodil posebno past za kune. Je kletka, podolgovate oblike, ki ima na vsaki strani vratca, na sredi pa vzmet, kamor nastavite hrano (najbolje jajce). Ko kuna pride v kletko (če sploh pride!), stopi na to vzmet, zato se na obeh straneh vratca zaprejo. Kuna je ujeta in živ ain zdrava. Torej ne govorim o nobenih nasilnih kletkah, ki bi žival poškodovale. Ko kuno ujamete, jo peljite nekam daleč stran v gozd. Sicer pa je kuna v kletki povsem mirna, ker je prestrašena.

Zdaj pa še to: pri nas je vedno trajalo kar precej časa, da se je kuna ujela. In še to: ko smo odpeljali eno, je vedno za tem prišla druga (tudi s svojim otročkom!). Tako da jih pač vedno znova odvažamo (doslej trikrat). Za tolažbo samo še to: če imate kuno, nimate zalege.

halo

moram reči , da mi je vaše pisanje -odgovor godil, oz. vsaj potolažil, saj ne bi bilo čist nič narobe, če bi nam tale živalca pustila spat, in kar je zoprno je to , da se nam je s podstrešja polulala naravnost v kuhinjo, nimamo namreč betonske plošče, pač pa lesenstrop
kar pa pravite zaradi zalegeoz. miši na podstrešju , mi pa nekako ni jasno , saj smo ujeli vsaj že 3-4 miši, ki bi jih naj pač kuna tudi po moji predstavi

všeč mi je pa kako ravnate s kunami,mi smo doslej le nekaj z enim sprejem špricali, pa radio navijali, slednje je sicer nekaj zaleglo , no pa je naposled spet prišla nazaj

zanima me s katerega konca Slovenije ste in kakšno jajce ste ji nastavili, kuhano ali surovo

lp in hvala

Nisem zlatica, ti pa lahko vseeno odgovorim, da je jajce surovo. Mi smo jo tudi imeli na podstrešju, pa je pri sosedu kradla jajca in potem pri nas puščala prazne lupine.

Res dela pravo zgago in je precej glasna, samo pri nas ni delala škode in po nekaj tednih je spokala in je ni bilo več nazaj. Kaj jo je motilo ne vem, mogoče poletna vročina na prodstehi.

Sicer nisem ravno strokovnjak, ampak enkrat sem slišala, kako se tej reči streže. Na podstrešju pustiš prižgan radio (noč in dan), to kune in polhe tako moti, da se izselijo. Jaz bi poskusila… Srečno!

se strinjam, tudi to sem jaz slišala, da ne marajo hrupa

zato jim vrni

sosoedje so imeli obešene palčke , ki cingljajo v vetru , pa so se jih rešili

lp

Tudi mi imamo že več kot 12 let kuno v ostrešju počitniške hišice, kjer smo le poleti.
Pred tem smo imeli vedno miške. Spomladi smo vedno našli mišje razdejanje. Odkar pa se je naselila kuna, ki je dobila ime Zofka, ni nobene miške več.
Torej je ne preganjamo in živimo v simbiozi.

New Report

Close