Najdi forum

Po vcerasnji slavnostni proslavi sem gledala se polnocni klub.G.Colnik je gostil S.Makarovic,D.Zajca in T. Salamuna.Zelo zanimiv razgovor,saj Svetlana vedno pove,kar misli.Colnik je na trenutke onemel.Kako ste dozivljali oddajo?Kaj pripomb? Na proslavi je bil nagrajenec Sugman super.Veselim se komentarjev.Uzivajte ta lep dan Ulmi.

Zelo sem se zabavala. Svetlana se sicer redko pojavi v javnosti, ampak kadar se, zna razgibati sceno. Sorodna duša, ni kaj.

Relika,lep primorski pozdrav.Zgleda,da tema ni vzgala.Mi Primorci,ki smo oddaljeni od metropole,hlepimo po kulturi.Mene zanima vse,od knjizevnosti do slikarstva in vsake dobre glasbe.Ko ima Predin koncert,nobenega ne zamudim.Zdaj je bil v Avditoriju v Portorozu.Super!!
Svetlana mi je zelo vsec,bodisi njena dela,bodisi ona sama.Iztok Mlakar ji je podoben.Bernarda Jeklin je dala po proslavi izjavo,da bi si Presernovo nagrado zasluzil prav on,saj daje srcem radost in voljo.Oprosti,ce sem ti zatezila.Imam obcutek,da je kulturni praznik starejsim malo mar,kaj ni cudno? Lep vecer Ulmi.

Pri podeljevanju Prešernovih nagrad je večno vladala ena kuhinja. Komisija je izbrala enega, oblast je dala befel, da mora dobiti nagrado nekdo drug — in jo je tudi dobil. S Svetlano se ne strinjam v nekaterih točkah, predvsem, kar zadeva Menarta. Prvič: v tistih časih, ko je on odklonil nagrado, pa naj bo to iz kakršnih koli razlogov, je bilo to tudi politično dejanje. 2. Menart je bil eden redkih, če ne edini pesnik, ki se nikoli in nikdar ni udinjal nobenemu režimu, medtem ko so Zlobec, Kovič, Pavček, Bor in drugi opevali Tita, Stalina in druge tednaje oblastnike. In 3. Bil je prvi, ki se je izpostavil in napisal svoj protest proti skupnim šolskim jedrom — in kar nekaj časa veljal pri naših tedanjih južnih bratih za dežurnega krivca za vse, kar se je dogajalo v Sloveniji, kar jim ni bilo všeč.
In tudi to, da je odklonila nagrado zato, ker je ni dobil Gnamuš si je izmislila. Že nekaj tednov pred podelitvijo nagrad, ko še ni bilo janso kdo bodo nagrajenci, je namreč izjavila, da jo bo odklonila, če jo bo slučajno dobila. Sicer pa je odlična pesnica in vedno razgiba sceno.
Glede letošnje prireditve pa me je zbodlo bolj nekaj drugega. Namreč, da so prireditev iz Gallusove dvorane, ki bi jo dobili brezplačno, preselili v Union, kjer so menda plačali kar 5000 EUR/dan. In to samo zato, ker se je tista samovšečna p… (Meta Hočevar) sprdnila. Le od kod jim denar, saj je znano, da je kultura nekakšna desetnica.

Torej Relika, nikjer ni nikakršne desetnice, vsaj kar se tiče ustreznih ministrstev in “gnade”. Desetnice so po terenu…. Ti povem primer, ko ni bilo in ni bilo obljubljenega denarja od ministrstva. Njihov odgovor… pa kaj nas priganjate, saj ga boste enkrat dobili. Sicer pa nam pošljite račun za zamudne obresti… saj to ni nič takega. Prejšnji mesec smo jih izplačali za 150 milijonov…

Kakorkoli že… tudi v sloveniji se ustvarja kvazi smetana. Ki se mora pokazati čimvečkrat v novi toaleti, z novimi spremljevalci…. in kdo te bo imel za pomembnega, če organiziraš nekaj v zastonj dvorani ???

Okoli Svetlane pa ne bi veliko razpredal. Dejstvo je, da se delijo ljudje na tiste, ki so z nogami trdno na tleh in tiste, ki nekje plavajo pod oblaki. Plavanje pod oblaki pa je pogoj za nastanek nekaj umetniškega. Zato pri umetnikih ne išči normalnih reakcij in obnašanja. Vsi po vrsti so težki ko hudič…. In Svetlana je menda umetnica….

Ja, Šugman je bil res enkraten. Velik igralec je in govor je bil prav odraz tega.
Polnočnega kluba pa žal nisem gledala.

1. Blagor Tebi, če denar ni problem. Drugi imamo drugačne izkušnje.
2. Dvajset let je bila proslava in podeljevanje Nagrad v CD brezplačni dvorani. Pustimo ob strani toalete obiskovalk in obiskovalcev, saj jih navadno nekupujejo iz proračunskega denarja, namenjenega kulturnim prireditvam.
3. O umetnikih na splošno ne bi veliko razpredali, kajti to srenjo zelo zelo dobro poznam. In to ne samo tisto, kar je javnosti na očeh, pač pa tudi zakulisne igrice. MOrda si malce narobe razumel moje pisanje. Pri Svetlani nisem iskala nirmalnih reakcij in vedenja. Dodala sem samo nekaj dejstev, ki jih je prezrla. Sicer se pa nad njenim vedenjem ne zgražam, temveč me njeni nastopi in izjave vedno znova spravijo v dobro voljo. Mogoče bi tudi nekatere druge izmed tistih, ki se zgražajo nad njo, če bi malo bolj poznali dogajanja na tej sceni.

Hvala vsem za razmisljanja.
Sugman je super,pravi balzam za duso,Svetlanine pesmi so mi se vedno zelo vsec,se zlasti Brsljan.Lep pozdrav s Primorske.Zdaj imamo tudi mi Univerzo.
Ulmi

Me veseli, da je Primorcem uspelo dobiti Univerzo. Skrajni čas, da s emalo razbije monopolizem mariborske in predvsem ljubljanske.

New Report

Close