Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil kuhinjska posoda

kuhinjska posoda

Prosila bi za nasvet glede najbolj varne posode.
Namreč rada bi se rešila teflonske posode sploh pri peki mafinov.Kakšno mnenje imate glede silikonskih posod in nasploh kaj priporočate.
Hvala!

POzdravljeni,
Kot sem že omenila je najbolj primerno steklo. Ustrezne posode so tudi iz inoxa ali železa, le da je bolje, da hrane v njej ne puščate dolgo časa.
Tudi emajlirane in teflonske posode so primerne pod pogojem, da niso poškodovane.
Obstajajo tudi kovinske s stekleno prevleko, le da so cenovno precej “neugodne”.
Silikonski pekači se vse bolj uporabljajo in v primerjavi s teflonskimi imajo nekaj prednosti (se ne poškodujejo, lažji so za shranjevanje in čiščenje,lažja manipulacija…). Seveda morajo biti ustrezni, s predpisanimi analizami in zagotovili, da so varni.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close