kuhinje ikea POMOČ
Lepo prosim, kako ste prišli do kuhinje Ikea. Nekje sem brala, da lahko celo preko spleta?!
Sicer bi šla v Padovo, pa me zanima, kako si to izrišeš, nekaj sem gledala, pa mi ni najbolj jasno.
Mi lahko kdo razloži na kratko korake, hvala, hvala
PS Pa še to, koliko ste odšteli za Ikejino kuhinjo(povejte še dimenzijo) in ali ta cena vključuje aparate?
elpaPreneseš si program za izris kuhinje, vneseš mere svoje kuhinje, vrata, okna, el.napeljavo, odtoke,…. Potem pa vnašaš po kosih, prilagajaš menjaš, ustvarjaš po želji. Program te opozori, če ti kaj manjka, če kaj ne paše skupaj,… Na koncu si izbereš fronte, pult, kljuke, letvice, lahko tudi aparate. Kuhinjo si lahko ogledaš kot tloris ali 3d in si nastisneš ”predračun”. Z njim greš v Ikeo, na oddelek kuhinj, tam dobiš listek s številko, izbereš si lahko naročilo, ki ga oddaš prodajalcu ali izris, pri katerem ti pomaga prodajalec in skupaj dokončata. Potem dobiš v roke seznam s katerim greš po plačilu na oddelek za izdajo blaga, seznam artiklov, ki si jih sama nabereš v trgovini in seznam artiklov, ki so prav pred blagajnami in točno označeni kje je kaj.
Ne spomnim se točne cene naše, tudi dimenzije so čudne ;), imaš pa že pri vnosu v program izračun cene, tako, da ni problema. Za začetek si lahko izbereš navadne omarice s policami in se za predale odločaš kasneje, razlika med navadno omarico in omarico s predali je velika. kuhinje imajo garancijo, ravno tako aparati. Če te zanima še kaj pa vprašaj.
Če gledaš italijansko stran, ti tudi jaz ne znam dosti pomagat.
Mene bo leseni del prišel okoli 1000 evrov brez pulta, gre pa za 1,8 metra spodnjih omar (en predalnik) in 4,8 m gornjih omaric. Seveda brez aparatov.
Glede apartov: izbira je tam omejena, poleg tega zna biti problem servis. Jaz jim bom kupila pri nas.
Pohištvo lahko naročiš prek spleta, če ti pa kaj sfali, pa potem brez težav dokupiš v trgovini, ker imajo veliko večino stvari na zalogi.
Ej, zlati ste. Naša kuhinja je dolga nekaj manj kot 3 m, od tega bom pustila pomivalni-samostoječ, saj je praktično nov.
S kakšnimi prevoznimi sredstvi ste šli po kuhinjo? Mi imamo enoprostorca (c4 Picasso), pa me zanima če bi šlo?
Pa še to: če je kdo imel približne mere, koliko ste odšteli?
Res hvala za pomoč in lep dan, Bolka
Aja, kako pa je šla montaža vam od rok, ste sami montirali ali koga poklicali?
Po moje bi s Picassom šlo, mi smo šli s Partnerjem.Težava zna biti pri pultu, letvicah in visokih omaricah. Pakirana je vsaka omarica posebej, ravno tako predali in pa fronti. Paketi so debeli cca.10cm, višina in širina pa glede na velikost omare.
Montaža je enostavna, slediš navodilom, priporočam pa pištolico/izvijač in kakšno kladivo za les.
Uh. Korpusi so itak vsi isti. Malo sem se igrala z barvami. Spodaj bodo temno sivi elementi sorbo dunkelgrau, zgoraj navadni abstrakt weiss, na steni pravokotno na ta niz pa rubrik oranžne 🙂 Pa ena stena v kuhinji bo oranžna. Mamo bo kap.
Je pa tako zaj…. kuhinja, da bog pomagaj. Samo 5 jurjev za mizarja pa ne dam.
Lani smo bili v IKEA – Gradec. Je bližje, kot v Italiji. Iz LJ je cca. 200km, v Italiji pa cca. 50km več. Vse si že naprej izberi preko njihove strani http://www.ikea.at. Če ne znaš sama, poišči arhitekta za pomoč. Ko si namreč enkrat v trgovini, je fino, da že zelo dobro veš, kaj rabiš. Na njihovi spletni strani, pa najdeš vse potrebno, za načrtovanje kuhinje. Imajo sicer tudi slovensko govoreče prodajalce, ki se ti povsem ustrezno posvetijo, vendar pa se v sami trgovini ne spomniš vedno kako je s prostorom in običajno ne pomisliš na vse detajle. Mi smo za 1500€ dobili komplet kuhinjo s pečico in napo Whirlpool in hladilnikom. Vse je furnirano in lepo. Pri nas za ta denar nismo dobili (ali pa komaj da) najslabšo pufl robo iz iverala v Dipo-tu. Ta kuhinjica pa je lušna in dobro narejena, pa tudi Whirlpool je dobra znamka. Problem je samo, če nimajo vsega na zalogi in moraš potem še 1x gor, ali pa najti koga drugega, da ti tisto pripeljejo. Mi smo se tudi zakalkulirali s prostorom v avtu in pečica nikakor ni šla več noter. Na srečo je tam veliko slovencev in enemu, ki si je sposodil kombi, smo dali 50€ (polovico njegove najemnine za enodenvno uporabo kombija) in pripeljal nam jo je v LJ. Pri IKEInih izdelkih vse štima in če si mojster, lahko zmontiraš sam, vendar pa ti pri montaži kuhinje svetujem, da najameš mojstra, ki ima s tem izkušnje. Kaj vse moraš vedeti pred izbiro oz. nakupom kuhinje boš našla v Tematskem priročniku GO – Kuhinje & Jedilnice ( http://www.ambientonline.net/revija/kuhinje-2007/kuhinje.htm ). Priporočam, da si ga pred nakupom prebereš, saj stane samo 3,96€, notri pa najdeš veliko pomembnih informacij za opremo kuhinje.
Mene pa zanima kako je s plačilom kuhinje? Greš z kakim listkom na blagajno in plačaš? Z gotovino ali lahko z navadno bančno kartico ( in koliko je provizija)?! v naslednjih dneh greva gor po kuhinjo.. pa me tole s plačilom še malo bega.
Nameravava pa kar pri njih naročiti prevoz- to da že prej naročiš ali potem na blagajni?!
To bo še pestro… 🙂
Mateja, plačaš lahko tudi z našo BA kartico, evrokardom, viso, z denarjem.
Glede kuhinje bi rekla, da se vama cenovno bolj splača kuhinjo naročit po spletu, ker v tem primeru prevoz stane 100 evrov. Če prevoz naročiš tam, je najcenejša varianta 149 evrov. Doma si s programom izrišita kuhinjo, kot bi jo želela imeti. To si sprintajta in gresta s tem na prodajni oddelek. Tam bodo preverili, ali sta vse zrisala, kot je treba, sta naročila dovolj ročajev, nogic in ostalega. Potem se lahko odločita, ali bosta naročila na licu mesta ali šla domov in naročila po internetu.
Če naročiš tam, te naložen voziček čez kako uro čaka na izhodu, ti se pa vmes sprehodiš po trgovini, še kaj nabaviš, in greš plačat na blagajno.
Velikokrat ni zadosti samo kupiti pohištvo, potrebno ga je tudi vgraditi. Pri nas vam svetujemo kakšno pohištvo se prilagaja v vaš prostor in vam ga tudi dostavimo.
* Zmontiramo – vgradimo aparate
* Priklopimo kuhinjske aparate
* Svetujemo oz. se posvetujemo s stranko o izgledu kuhinje oz. pohištva
Montaža in dostava vseh artiklov ikeaja oz kuhinj po zelo ugodni ceni !!!
040418156