Najdi forum

kuhinja SVEA? NIKAR!

Sama sem pred letom dni kupila kuhinjo SVEA. ŠOK! Vse je šlo narobe, od načrta,do nabave, in da o montaži ne govorim. Katastrofa!!!
Površnost in malomarnoet monterjev! Na hitro sestavijo, vse posvinjajo, žagajo kar na domačih stolih….,da ne govorim! Vrat omaric sploh ne poravnajo….in izginejo. Še prej pa zahtevajo, da podpišeš nalog o montaži. Uro o zaključku montaže ti ne pustijo napisati…le zakaj!
NE PODPISUJTE NALOGA, ČE NI MONTAŽA TIPI-TOP! KER TAKO NE DOBIJO PLAČANE MONTAŽE.

Pri starših smo kupili kuhinjo firme MLINAR. Takrat sem šele videla, kako naj bi potekala montaža. Delo je natančno, brez svinjarije, za sabo vse pospravijo, odpeljejo embalažo….. Skratka, ni primerjave.

Včasih smo prehitro zadovolni s storitvami.
Kakšne so vaše izkušnje?

Zanimivo, moje izkušnje so namreč čisto nasprotne.

Zelo strokovna pomoč pri načrtovanju (ni mi jasno, kaj je vam lahko šlo narobe že pri načrtu…tega tako izrišejo po vaših željah), dobava točno ob dogovorjenem času in brezhibna montaža.

Žagali so v predprostoru-hodniku pred stanovanjem, pometli za seboj (jasno, da nekaj čiščenja še ostane), embalažo pa odnesli v keson pred blok. Kuhinjo (Carisso) uporabljam sedaj pol leta in nimam niti ene pripombe, vse je brezhibno.

lojzaa, jaz se pa zanimam za kuhinjo Mlinar&Mlinar, pa me zanima, če lahko poveš kaj več.

Kakšne so pa kaj cene? Mislim, da so kar malo višje? Predvsem me zanima kako izgleda načrtovanje z arhitektom (imajo kaj idej??).

lp

Načrtovanje je natančno, pridejo izmerit prostor. Cene ne vem, ker nisem jaz plačevala, a mislim, da niso ravno poceni.
Domiselnost in izvirnost mora biti pa le s tvoje strani, to je povsod. Oglej si kuhinje in njihove postavitve po salonih, malo povprašaj in kar dobro razmisli glede načrta. Veliko truda moraš sam vložiti pri načrtovanju, če želič lepo in funkcionalno kuhinjo.
Drugače sem pa s firmo zadovoljna, ni primerjave s sveo…..

Tudi moja izkupnja s Sveo je katastrofalna. Pri prvi montaži smo ugotovili, da nekateri deli niso v redu in smo naredili reklamacijo ter potem z napol sestavljeno kuhinjo čakali dva meseca, da so tistih nekaj delov ponovno prišli motirat. Montaža je bila slaba – uspeli so nam opraskati nekaj vratc od omaric in narediti nepotrebne luknje v stropu, ki jih je bilo potrebno potem popravljati. Da ne govorim o tem, da montažerji sploh niso prišli na dogovorjeni dan in se niti spomnili niso javiti, da jih ne bo. Lahko rečem samo, da ne bom nikoli več kupila nič iz Svee.

Kakšni komentarji. …
Jaz pa imam kuhinjo in je z njo use uredu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po moje ni kriva SVEA ampak monterji. Sem mišljenja, da je boljše poklicati monterje in plačati, kot pa tiste finte,, montaža brezplačno,,, pol pa pridejo pocarji. Poznam take primere in vem, da se vedno več strank odloča za ta prave monterje. Saj mogoče uni ta brezplačni niso vsi slabi večina jih pa je.
Zraven tega jih pa še plačujejo ful slabo.

LP!

Mi imamo s SVEO zelo pozitivne izkušnje, pravzaprav so bili edini, ki so se obnašali zares profesionalno – že pri izbiri kuhinje, zmontirat so prišli točno ob uri, za katero smo se dogovorili, montaža je potekala tekoče in vse so pospravili za seboj. Problemov nismo imeli prav nobenih in še danes, po treh letih, nam vse štima.

Zelo pozen odgovor, toda mislim da vseeno primeren…..Moja izkušnja s Sveo nadvse dobra!!! Že pri samem načrtu kuhinje je bilo izvedeno vse zelo profesionalno, dostava točna (točna tako, da je bilo rečeno ob tej in tej uri, na ta dan in res so takrat prišli), montaža pa tudi super. Montažerja sta vse sproti pospravljala, opilke od žaganja sesala in se še posvetovala z mano (nekaj sem se zmišljevala glede delov, ki stojijo posamično) kje je boljše in zakaj. Funkcionalnost kuhinje odlična, sama ne najdem napak. Tako, da mislim da je čisto odvisno na koga naletiš in če imaš srečo se pač vse izteče po načrtih….Sem tudi že slišala za primere, ko ljudje niso bili zadovolji s kuhinjo višjega cenovnega razreda – že pri načrtu je šlo vse narobe in potem se je pa kar nadaljevalo. Sicer smo pa vsi samo ljudje in če gre pri neki zadevi vse narobe je logično, da te mine vse veselje:-)….Želim vsam vsem čudovit prednovoletni čas.M

peter

že pet let montiram kuhinje in težav NE MANJKA. največkrat pa pride do največjih napak že pri meritvah, neravnih zidovih, nepravih kotov in ne dovolj poglobljene izbire barve. monterjeve napake je sigurno dolžan odpravit monter sam-ponavadi ni težav. prepogosto pa se dogaja da zaradi neskladnosti barv pride do slabe volje stranke…..
kar se pa odvečne embalaže tiče je pa vse v dogovoru z samim podjetjem, ki vam je pohištvo prodalo.
čiščenje in pospravljanje pa je zopet pojem zase. dober mojster, ki nekaj da na svoje ime za sabo ne pušča sledi….

New Report

Close