Najdi forum

kuhinja – mere …

Višino pulta sva že določila glede najinih višin. Kaj pa globina pulta? Torej od mene do stene.
Hvala

Običajno 60 cm, lahko bi bil tudi globji, s tem, da bi se morale standardne omarice odmakniti 10 cm od stene. Problem nastane, kj dobiti tak pult.

LP

Iz keroka ti naredijo tak pult.

Živi in pusti živeti

Kako se pa določi višina pulta glede na višino uporabnika?

Hvala za odgovor.

ja, lahko se zmišljuješ višino pulta nekako za 10-20 cm – odvisno od proizvajalca kuhinje……….(nekaj prinese debelina samega pulta -od 4-7 Cm, večji del pa višina nogic omaric)
sam imam 2 metra in menda ne bom imel pulta na višini 80 cm……

kot so že rekli….standard je 60….manj je že težava zaradi vgradnih strojev, več je načeloma možno ampak je težava s pultom…razen če ti kak mizar vse napedena….
Kerock…..precenjen……res pa ti naredijo kar češ, samo za meter pulta dat 150 jurjev je ….khm…….

Obstaja tudi klasični pult globine 90 cm. Oziroma se kasneje odreže na globino 75 cm, tako lahko imaš tudi spodaj globje elemente. Recimo TANDEM BOX BLUMOTION s polnim izvlekom predalov in samozapiralnim mehanizmom. Pa tudi vsi vgradni aparati imajo dovolj prostora.
Sicer pa vsi aparati grejo pod 60 cm pult.
Če pa želiš manjšo globino pač tam ne morteš imeti aparatov.

Globina 90 cm se pa uporablja recimo za OTOKE v kuhinji(ko je kuhalna plošča na sredino kuhinje in imaš dvostranski dostop do elementov.

Glede višine pa (standart) nogice 10 ali 15 cm + višina elementov 72 cm ter debelina pulta 38mm(4cm).
Se pravi v varijanti 1. 86 cm
2. 91 cm
Kaj pa je višje pa je odprto pod elementi ker ne obstajajo določeni artikli za sestavo kuhinje, ker je vse odvisno od vsega.

itd… če še imate kaj pišite na e-mail

Dobijo se pa tudi pulti globine 120 cm.

Pišite na tale e-mail prejšnja prijava je bila napačna.

jim

10-15 cm pod komolcem pokrčene roke.
Lp Joan

Pa en lep dan želim, Joan

Če naročiš kuhinjo po meri in izbereš pult iz ultrapasa ( kar je po mojem mnenju najboljša izbira za kuhinjo glede cene in kvalitete), imaš globino popolnoma po željah. Vedeti moraš samo, da so najdaljši tandembox dolgi 65cm kar ustreza globini 70, navadna vodila pa 80cm, kar ustreza globini 85. Če želiš večjo globino imaš zadaj pač luft. Če koga zanima kaj več lahko vpraša tud na mail.
LP

Mi imamo klasične elemente globine 60 in pult 80 (ker smo kuhinjo samo selili). Prednost je, da so zgornji elementi, ki so v našem primeru visoki 100cm, veliko bolj dostopni, saj jih lahko pritrdiš nižje, pa ti še zmeraj ostane povsem uporaben pult. Pri globini 60 cm pa bi ostalo bore malo delovne površine, saj bi me omarice ovirale pri delu. Pult smo kupili v gorenju, ker je tudi kuhinja njihova, cena pa je za moje pojme huda.

Jaz imam v kuhinji 3 različne višine. Najvišji del je visok 96cm in je sklop 3,80m med stenama, vmes je okno ki nima police, ampak je pult izrezan ven za polico (vse v enem). Imam širši pult – 70cm od stene in bi se še enkrat odločila enako. Omarice so montirane bolj spredaj, visoke omare imajo večjo globino (montiran pomivalni stroj na višini 45cm). Višina in globina mi ustreza (sem velika) in tukaj recimo režem na deski ki je v idealni višini. Otok s kuhališčem je na višini 86 cm dimezije 1,90 x 1,20 m z večjo kuhalno ploščo (5 kuhališč). Spet zame idealna višina, super za kuhanje, mešanje (pri pripravi peciva – elektrika je na otoku)… V povezavi je še mizica spredaj, ki je na višini 76 cm in kjer sediš na normalno visokih stolih.

Tako pri nas – ne bi spremenila NIČ.

LP,
N.

New Report

Close