Najdi forum

kuhinja brez ploščic

rada bi imela kuhinjo brez ploščic. nekje sem zasledila da je kuhinja imela na zidu nekaj takšnega kot steklo, da se skozi vidi pobarvana stena. kateri materjal moram kupit za to? je to res steklo ali kakšna druga masa?

gg

ja, veliko se jih v tem času odloča za steklo namesto za ploščice. Verjetno bo tudi na marčevskem sejmu v Ljubljani moč zaslediti veliko takšnih kuhinj.

Pozdravljena,

tudi sama sem se pozanimala za to varianto – to je posebno steklo točno za kuhinje…ampak cena na m2 je okoli 166eur (40.000sit), kar pa je veliko.

Mi smo se odločili, da bomo pobarvali tisti kos s pralno barvo (v željenem odtenku) in preko polakirali. Za nasvet smo vprašali tudi v trgovini z barvami in so rekli, da se da vse normalno čistit in vse.
Pa še veliko, veliko ceneje je.

Toliko pač, naša izkušnja.

lp,
m

to ni nobeno posebno steklo za kuhinje, je cisto obicajno kaljeno steklo.

meni so v steklarstvu Zorko rekli, da je to posobno steklo, ker bi se kar vsako navadno lahko zlomilo. Ne vem…

Živjo,
to je kaljeno steklo.m2 je okoli 30.000 – a je vredno. Nobenih fug, pobrišeš pa je:)

Priporočam – mi smo zelooo zadovoljni,

Lp

ZAla

zala22, pa se na steklu vse kapljice vidijo bolj kot sicer na ploščicah, ne? Ali pa si to narobe predstavljam? Ker ne bi rada po vsakem kosilu loščila še stene v kuhinji 🙂 Ploščice pač umiješ nekajkrat na leto, steklo pa – si predstavljam – se mora čistiti vsak dan. Ali pač ne?

Hvala za info že v naprej!

Živjo

imamo štedilnik na otoku, tako da nč ne šprica. od umaivalnega korita pa sam pobrišem na hitro – se nič ne vidi. Enkrat tedensko pa steleks

in je lepo:)

Aja steklo je matirano.

ZAla

ce stedilnika nimate na otoku, raje 3x premislite… meni je monter rekel, da se steklo pri stedilniku tako grdo zapaca, da je cez nekaj let prav grozno. no, zdaj imam raje ploscice, sem cisto zadovoljna.

Pozanimajte se tudi, kako je z vrtanjem lukenj v tako stekleno steno (npr. montaža kaki strojčkov…) in pa lukenj za el. vtičnice, ki jih nad pultom ponavadi rabiš veliko……

za vtičnice naredijo prej luknje – tako da ni problema. moraš pa vedeti kje bojo,

lp

moja investicija je stala celih 80 eur: steklo, navadno in peskana folija, zadaj pa pobarvana stena. super zadeva. nikoli več nebi dala ploščic. je pa ene 2 m.

MENE pa zanima,če šprica vse naokrog,če je kuhalna plošča na otoku.Ravno iz tega razloga se ne morem odločiti da bi bila plošča na otoku.Sedaj imam plščo v kotu,pobrišem samo ploščice na sten.

tudi jaz sem bila v dilemi. Pa nič ne šprica okoli. Otok je širok 90 in ni nobenih problemov

pa lp

ZAla

Mi imamo pa steno nad pultom iz istega materiala kot pult – rumenozeleno, ploščice smo imeli v prejšnjem stanovanju in so se samo fuge mazale, jih ne bi več imela. Steklo ima brat ampak so mu nekaj zašuštrali pri montaži, so zadaj ostali fleki ki se bodo zdaj skozi videli.

Pozdravljeni!!

Tudi mi nismo vedeli ali bi ploščice ali steklo. Odločili smo se pa tako: tam kjer je štedilnik smo dali takšne sive ploščice kot so po tleh(velike), na karo, ob strani pa tak pas, ki je izmenjajoče se sivo in temno. Drugje smo pa dali čisto navadno steklo, nismo komplicirali, vedeti smo pa morali kje bodo vtičnice. Pod steklo smo pa sami pobarvali živo zeleno barvo, ki se pa kupi v obiju narejena. Skratka, zelo zelo zadovoljni! Nikoli več ploščic. Zdaj pa samo s stelexom pobrišem pa je!

LP, Sara

New Report

Close