Najdi forum

Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko pomagate pri izbiri kuhinje.

Pri Dankuchnu so mi izrisali kuhinjo, ki mi je zelo lepa – bela, visok sijaj s črnim pultom (tip kuhinje el corte oz. druga varianta living).
Tudi mizar mi je dal ceno za isto postavitev. Mizarjeva kuhinja naj bi bila iz mediapana, zaščitena s prozornim 10% sijajem. Pult pa iz ultrapasa. (Kakšni so te materiali? So v redu?)

Ceni sta približno enaki.

Ker ne poznam materialov in tudi ne vem iz kakšnih materialov so Dankuchnove kuhinje, vas prosim za pomoč.

Ali se naj odločim za kuhinjo pri mizarju (zelo dober, imam reference, delal mi bo tudi druge stvari) ali je kuhinjo boljše vzeti v salonu?

Hvala za vsako informacijo.

lp
pri dankuchen je kuhinja najverjetneje izdelana s postformingom se pravi da je oblepljena z visokosijajno folijo medtem ko mizar mora mediapan pobarvat z visokosijajno poliuretansko barvo in nato še polirat, mediapan je kvaliteten material ,ki se večinoma uporablja za kopalnice ter ostalo pohištvo ki se barva in je tudi dražji od iverala oz laminatnih plošč. kar se tiče pulta je pa v obeh primerih iz ultrapasa ker se delovni pulti v 90% delajo iz ultrapasa preostalih 10% se pa odločijo za kamen ali kerrock- to je pa umetna masa

kuhinje narejene iz laminatnih plošč so cenovno najbolj ugodne, postforming je glede na ceno nekje v sredini medtem ko je barvana kuhinja z visokosijajno barvo ( po ral karti) dražja od obeh ker je sam postopek izdelave daljši.

NE sme ti pa mizar narediti kuhinje kjer so vrata oz. fronte najprej pobarvane z navadno barvo nato pa še z visokosijajnim lakom ker se bo lak s časoma začel luščit.

upam da sem bil v pomoč imam izkušnje in vem da mizarji radi prodajo mačka v žaklju če se vsaj malo ne razumeš na te stvari

Najlepša hvala za pomoč.

Najveretnje sem bomo odločili za Dankuchen.

LP

Pazi pri danu, ker dobiš slabšo izkoriščenost spodnjih omaric. Ohišje je visoko okrog 65cm, da pridejo do končne višine pulta (ostali proizvajalci 70-72cm), kompenzirajo z višjim podnožjem in okrasno letvijo pod putom. Če imaš majhno kuhinjo in je vsak centimeter pomemben, upoštevaj to pri naročilu!

Sama imam DK kuhinjo že kar nekaj let in sem z njo zadovoljna. Fronte so barvane, zato so iz mediapana, korpusi pa prelepljeni s folijo, kar se odlično obnese. Prejšna kuhinja je bila furnirana, ta pa spremeni z leti barvo in to neenakomerno, odvisno od padanja svetlobe nanj.

Odsvetovala pa bi ti črn pult.Sem ga videla enkrat v trgovini, izgleda krasno, pozna pa se gor vsak prahec. Edino, če rada letaš s cunjo za brisanje prahu.

New Report

Close