Najdi forum

Živjo!
Naša stara kuhinja je nujno potrebna zamenjave. Ker je prostor tak, da kakšne posebno originalne rešitve niso možne, se bo treba zadovoljiti z dvema omaricama 80×60, s tem, da bi se ena držala pomivalnega korita, ki je pribl. enakih dimenzij. Viseče omarice so tri dimenzije 79×60, (globina 30cm) in ena 100×60, iste globine.
Menim se z nekim mizarjem, da bi si prišel zadevo ogledat, vseeno pa prosim še vas, da poveste, koliko taka stvar sploh stane.

Kuhinja bi bila preprosta, bela, všeč mi je lesen pult (ne vem, če se pri nas dobi?), korito pa (hja, čimvečje, ker pomivalnega stroja nimamo).
Koliko bi stale samo stenske omarice (razmišljam, da starih sploh ne bi menjali).

Ja, pa še to: kasneje enkrat (čeprav bi bilo najbolje zdaj, ampak…$!), bi zamenjali tudi stenske ploščice v kuhinji, pa pipa (ki je zaenkrat v steni), bi se zamenjala s tako, ki je vdelana v pomivalno korito. Saj se da to še naknadno, upam?

Hvala za odgovore!

Če sem prav razumel imaš dva spodnja elementa šir. 80 cm. V enega bi naj se vgradilo korito (dvojno korito).
To se pravi da imaš spodaj celotno dolžino 160 cm. Kako je kuhinja postavljena (ali je med dvema zidoma, ali na eni strani odprta, ali je na obeh straneh odprta)?? Kje pa je štedilnik( levo, desno, vgradni, prostostoječi,šir.štedilnika???
Zgoraj pa imaš tri viseče elemente
2kom 79×60/30
1kom 100×60/30
Kaj si mislila s tem…citiram
da bi se ena držala pomivalnega korita (korito se vgradi v ploščo) od elementa pa je odvisno kakšno korito se vgradi.

Da poenostavimo zadevo
1. saj nerabijo biti isti elementi( kot jih imaš sedaj)
2. naprimer, če imaš spodaj prostor cca 160 cm ga verjetno imaš zgoraj tudi
(ugibam, ker bi moral imeti skico prostora +štedilnik, hladilnik)
Tako ; spodaj šir.el 80 cm-2x ( ostale dimenzije moramo mizarji vedeti na pamet) zgoraj 90×50 =2 kos
72×60 = 1kos + okrasna polica

cena je odvisna ( pošlji skico prostora in napiši svoje želje pa ti bom narisal zadevo) recimo cca 120.000 sit maximalno ( opomba z klasično delovno ploščo NE MASIVNO)za 5 elementov z vraticami, ki imajo abs obrobo in okovje BLUM, PREDALI METALBOX itd….

Glede ploščic pa takole. Mogoče ti bodo rekli da ne gre.
VSE GRE NAREDIT NAKNADNO KOT PLOŠČICE IN ARMATURA (PIPA)

OPOZORILO!
MOGOČE SEM KAJ IZPUSTIL, ČE KOMU NI KAJ JASNO NAJ VPRAŠA

lp jim

Bom še enkrat, nisem bila dovolj jasna (žal nimam skenerja, da bi poslala podrobno skico), sem pa zato vse še enkrat izmerila.

Takole je:
Kuhinjski elementi so ob dveh nasprotnih stenah.
1.stena:
spodaj bi bil sedaj enoten element dolžine 180x60cm, na desni vgrajeno dvojno korito,
zgoraj je na razpolago enaka dolžina za viseče elemente, s tem, da je v enem skrit bojler (na tej steni so ploščice)
2.stena:
Ne levi je hladilnik (ni vgradni), desno pa bi bil element 85×60 (upam, da teh 5 cm več ni problem, če ni tipski element),…se nadaljuje v klop,..
zgoraj je160 dolžine na razpolago (višina 58, globina 30cm), ker je tudi nad hladilnikom (na tej steni je opaž).
Štedilnik in pečica nista vgradna, sta ob tretji steni, ne igrata vloge.
Mislim, da sem bila sedaj bolj jasna.

Naknadna menjava ploščic in armature pa upam, da sta možna,(nisem čiso dobro razumela), glede na to, da razen odtoka, spodnji element ne bi bil “pritrjen” na steno; luknje za armaturo se ne bi vrtalo, ker je zaenkrat pipa v steni.
Kaj pa npr. kasnejša zamenjava poda, …saj se da premikat?

Pa še enkrat hvala za odgovor, upam, da nisem preveč tečna! ;)))

Lp Sonja

Ja, pa pipa je 120 cm desno- verjetno je to tudi pomembno.
Lp

Skico nariši v wordu (tloris) in napiši mere zraven.
Od kje si?

Z Bleda.
Bom probala.

New Report

Close