Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kuhanje jajc za barvanje

Kuhanje jajc za barvanje

Eno čisto osnovno vprašanje- kako naj skuham jajca za barvanje, da ne počijo, ali jih moram dati v hladno vodo, vročo??? Vsako leto mi jih kar nekaj poči, pa bi rada kakšen uporaben nasvet.

Jaz jih dam v mrzlo vodo, notri žlico soli in kuhat, ko zavre, dam takoj nazaj in pustim vreti lepo počasi še nekaj minut. Ko je kuhano odstavim in dam posodo v umivalnik po hladno vodo in nato jajca v hladni vodi pustim še nekaj časa, se lepše lupijo. redko kateri mi poči, otrej je ta metoda že vredu. navečkrat radi počijo, če jih pustiš vreti na velikem ognju, po mojem.

Jajca moraš dati vedno v mrzlo vodo in dodati sol (kakšno žličko). Ko zavrejo, jih kuhaj še 6-8 minut na zmernem ognju oz. na ne prevroči plošči (če imaš steklokeramično).
Ko so kuhana, pa delaš po navodilih za barvanje.

Želim ti čim manj počenih in čim več lepih pirhov.

Sva se ravno danes s sodelavko pogovarjali o tem problemu. Predlagala sem, da daš v posodo s hladno vodo najprej tekstilno servieto in nato jajca ter jih lepo počasi kuhaš. To je samo teorija, pa vendar mislim, da bi moralo delovati, saj sem opazila, da ko kuham jajčke v čebulnih olupkih ali krep papirju (oboje pride v posodo pred jajčkami), takrat jajčke ne počijo. Če jih kuham samo v vodi, potem pa je vedno katero jajce počeno. Kot pravim, je to samo teorija…

Čim manj počenih jajčk in seveda vesele praznike!

LP, nasmejana

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* http://nasmejana.moj-album.com/ Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse. (Arthur SCHNITZLER)

Pirhi mi pri kuhanju niso še nikoli počili, kuhala sem jih vedno enako (kot pišeta zgoraj barvicaa in vanja). Danes pa so mi počili 4 od 10. Katastrofa, po moje so kriva jajca??? Saj ne vem, no. Potica je na srečo krasna, upam, da mi je ne bo godlo jutri kaj pri pinci. 🙂

Jaz jajca dam v vrelo vodo in jih kuham 10 minut za trdo kuhana. Skrivnost je, da v krop nikoli ne polozim jajc direktno iz hladilnika. Imam jih pripravljena na pultu. Ce pa ni casa in so premrzla, jih pod tekoco vodo ogrejem. Potem jih v lonec previdno polagam z jusno zlico, pocasi, da ne dozivijo temperaturnega soka in da ne padejo z viska na dno. Uspeh zagotovljen 97%. Nekatera pac pocijo, mogoce so imele kure takrat ravno slab dan:)

Samo sporočam, da sem preizkusila svojo teorijo o kuhanju jajc. Niti ena ni počila! Tako, da se bom v naprej vedno držala tega načina kuhanja.

LP, nasmejana

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* http://nasmejana.moj-album.com/ Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse. (Arthur SCHNITZLER)

New Report

Close