Najdi forum

Kuhana polenta-kalorije

Ima mogoče kdo podatek? No, lepo prosim…

Sej drugič bom surovo prej stehtala in zračunala, danes sem v naglici pozabila. 🙁

metka

~metka~ priblizno ves kok si dala polente , pa kok ocvirkov gor pa dost ne mores falit :))
no za ocvirke se hecam , gotovo pa blo kako maslo , drgac pa kot vem se to kuha n vodi ane ?

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Ne vem, ampak na uč ocenjeno in malo iz diabetične prakse, mislim da tam okoli 91 kalorij.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Takole:

pri 3MD sem si kuhala polento iz 12 dag suhe polente, kar znese 441 kalorij. Bilo jo je kar nekaj, tako da nisem nikoli pojedla cele porcije. Ne rečem pa, da se je ne bi dalo zmazati:-)))))))

LP!

Hvala vam za info. Super ste!!

Medi, nič dodatkov, samo voda in sol. Za moje doma pa sem polento narezala na kocke in jo popekla na olju. Dišalo je kot pokovka :)) Dobro pa je tudi baje bilo 🙂

metka

3 velike zlice kuhane polente je 75 kalorij, kuhana na vodi, blago slana

Hummmmmm……….

Jaz sem zadnjič skuhala 120g polente… pa jo je prišlo zelo veliko.
Ena manjša posodica cca 10cm premera…

Kuhana polenta se mi zdi kar ok. Res je da ima precej kalorij, ampak jo tudi precej rata iz tistih kuglic 🙂

Jaz bi nekako tako računala, kot je marika rekla.

Lp sonček

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

No evo, jaz sem sedajle polento skuhala (jo bodo imeli otroci za malico z mlekom) in pridejo vrednosti za 100g takšnele:

2,1g B
2,0g M
22,4g OH
99,4 kcal

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Najlepša hvala, Marika!

Kuhala si 3:1?

metka

New Report

Close