Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija KUHAN RAK

KUHAN RAK

Lep pozdrav!

Imam en resen problem. Star sem 24 let. Moja največja želja je, da bi se ta težava rešila. In sicer je problem v tem, da velikokrat zardim. Ni problem, da ne bi dovolj komuniciral. Pač pa se mnogokrat znajdem v situaciji, da v obraz cel pordečim. To se mi velikokrat dogaja na izpitu (sem študent), velikokrat pa se mi to zgodi pri pogovoru s kako punco, ki mi je všeč. Imam pa še eno večjo težavo za katero sam mislim, da je povezana s prvo. Vendar ta ni psihološke narave kot je mogoče prva. Težava je v tem, da vedno ko zaužijem kaj alkohola, pa ne rabi biti večja količina, samo en kozarec vina, ali pa 2dcl piva ali kaka druga alkoholna pijača, v obraz pordečim kot “kuhan rak”. Lahko si mislite, kako neprijetno se počutim, ko mi to pravijo. Zato se izogibam situacijam, da ne rabim piti nič alkohola. Zato ne hodim na zabave s prijatelji, ne praznujem svojega rojstnega dana s prijatelji, ob vikendih hodim le redko ven. Vendar sem spoznal, da tako ne bo šlo celo življenje, saj si zelo želim hoditi na zabave in se zabavati s prijatelji.. Zato vas prosim, če je sploh kakšna rešitev, za pomoč. Zanima me ali bi se ta težava lahko kako rešila. Naprimer z kako operacijo ali z drugim sredstvom. Verjamem, da bi bil veliko bolj srečen in bi moje življenje bilo lepše, če bi se ta problem rešil. Res vas prosim za pomoč ali pa samo nasvet na koga se naj obrnem.
Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem!
IGOR
E-mail: [email protected]

Spoštovani Igor!

Nagnjenje k zardevanju obraza je lahko fiziološka posebnost posameznika in ne pomeni bolezenskega stanja. Možno pa je, da gre za t.i. rozaceiformne spremembe, ki si zaslužijo dermatološki pregled oz. posvet. V obeh primerih pa čustvena vzburjenost stanje poslabša, prav tako uživanje alkohola, zdravljenje pa je lahko težavno.
Nikakor zaradi tega ne izgubljajte samozavesti! Poglejte okrog sebe in opazili boste, da ima skoraj vsakdo kakšno vidno spremembo nekje na koži, le da jo nekateri bolj, drugi manj uspešno skrijejo.

Vabim druge udeležence foruma, da prispevajo svojo izkušnjo!

Ce te lahko malo potolazim Igor, z zardevanjem sem imela tudi sama tezave, bolj ko sem mislila na to, bolj sem zardevala. Potem pa so z leti tezave minile, ko nisem vec studirala na to.
Glede zabav in pitja alkohola: saj se da na zabavah piti tudi brezalkoholne pijace. V zacetku bos morda slisal kaksno pikro na ta racun, a scasoma se te bodo navadili.

Dragi Igor,

tudi jaz imam “težave” z zardevanjem,za katere sem mislila,da bodo počasi izginile,pa žal ni tako.
V glavnem se zaradi tega poskušam čim manj sekirati,najbolj je pa neprijetno,kadar ljudje to “prijazno” komentirajo – takrat seveda še bolj zardim in se začnem kar opravičevati……
Če bi se vsak brigal zase,bi tudi nam bilo manj zoprno.
Meni se po kozarčku ( dobesedno ) alkohola naredijo po dekolteju in po vratu rdeči madeži,ki se pojavijo tudi če sem nervozna – poleti je to prav neprijetno.Seveda moram potem spet razlagati,da ni nič,da je samo taka reakcija…..gledajo pa vseeno.
Take so moje izkušnje,lahko rečem,da se ne sekiraj in naredi to kar je svetoval zdravnik – glej okoli sebe in videl boš,da imajo tudi drugi svoje napake.
Živjo!

New Report

Close