KT tabletke brez recepta?
Zdravo,
Sem na bolniski, zmanjkalo tabletk Diane35, v pon. bi morala zacet spet jemat, glih sem zamenjala ginekologinjo ki je v drugem mestu in imam pregled pri tej ta novi sele cez 2 tedna, k tej stari ne morm po recept, ker je ze tkrat rekla, da mi drugic vec ne bo dala tabletk, da se morm narocit k njej na pregled. Zdj sem vmes, pa brez. Zanima me ali te novejse tabletke Yasminelle, Yarina….ki so baje samoplačniške, se jih lahk brez recepta kupi v lekarni? Če ne bom pač prenehala z jemanjem…
No če ima katera že iskušnje s tem da je kakšne kupila v lekarni, naj mi pove..hvala, lp
sj sem narocena sele cez 2 tedna in to k novi ginekologinji. Ne menjam po tekocem traku, imam ze 13let isto, a sem se pac odlocila za drugo, ker noben ni zadovoljen s to in so se vse moje znanke, prijateljice prebekslale, samo jaz sem čakala, dokler je vse vredu, ampak kaj če kdaj ne bo….pri tej sem si sama postavljala diagnozo in tudi ugotavljala, katere tabletke mi pasejo katere ne. Ta ginekologinja bi vedno rekla, to ni od tega..valda poznam svoj organizem, ko sem ji priporocila pred leti druge tabletke, mi jih je predpisala in pol je blo vse ok. Hvala lepa za tako ginekologinjo. Pa prijateljica je imela neko vnetje med nosečnostjo, pa ji ga ni pozdravila, da so ji v porodnisnici rekli, ce je bila v bolnici Franji…mami je rekla, da ima tumor na jajcniku, pa ko je sla po drugo mnenje je bila cista itd….no jaz sem pac ostajala, ker je najblizja in ker je bilo itak vedno drgac vse ok, sam po recepte sem hodila, toda ne vem ce bi ji kaj vec zaupala….
zdj k sem pa narocena k novi, pr kateri se nisem bila, a sem slisala da je super, morm pac pocakat da me pregleda, no ampak, v pon. bi morala ze vzet tabletko. Ni panike, bom pac prekinila z jemanjem, potem bom pa videla…
Samo zanimalo me je glede Yasminelle , Yarine…ker so samoplacniske.
A Diane35 spadajo med stare tablete, bolj agresivne, ko tolk hvalijo te novejse, da se manj zredis itd…
joj janis….. pa saj jih talajo kot bombončke….. veš… mislim, da bi lahko bili brez recepta…….. če že slabo delajo…. meni osebno jih je ginekolokinja dala brez, da bi mi izmerila pristisk….. seveda sem ga jaz takrat imela… čez tri mesece, ko sem prišla po nove škatle sem jih pa slišala zakaj nisem povedala za pritisk…. seveda me ni vprašala…… in preslišala vse kar sem ji govorila o težavah….. s takim načinom dela so lahko brez recepta…. kajne?
mici33, tako kot imaš v vsakem poklicu malomaren in neodgovoren folk, ga imaš tudi pri ginekologih.
Najdi kakšen drug argument, če me hočeš prepričati, da je boljše, če bi lahko vsaka ženska brez pregleda kupovala KT po lastni presoji.
Vroče ustine, tole, kar si napisala, je čista bedarija.
“Napiše ti jih pa lahko vsak zdravnik, jasno, saj ima vsak listke za recepte.”
Očitno je, da se ti o sistemu predposovanja zdravil tudi sanja ne, zato ne širi dezinformacij.
Zlasti KT še zdaleč ne more predpisati vsak, ki ima dr. za imenom.