KT Sibilla – nujno
Pozdravljeni!
V torek sem vzela tabletko KT Cerazette (bila sem v začetnih dnevih jemanja nove škatlice), v sredo pa sem začela z jemanjem KT Sibilla s prvo tabletko. V torek sem imela tudi nazadnje spolni odnos. Pa me zanima, če obstaja nevarnost, da sem noseča, ker pri Sibilli ni takojšnja zaščita?
Zanima me še, če so vse aktivne tabletke pri Sibilli enake in lahko ob bruhanju ali driski samo vzamem naslednjo ali moram vzeti iz novega omota za določen dan?
V zadnji vrstici so placebo tablete. A jih moram jemati ali lahko 7 dni jih ne jemljem in potem znova začnem z aktivnimi tabletami?
Hvala za vse odgovore.
Pozdravljeni!
Teoretična možnost vedno obstaja, a tveganje za nosečnost je kljub vsemu nizko. Sedaj jemljite Sibilla redno naprej in pri morebitnih odnosih v prvih 7 dneh dodatno uporabljajte kodnom.
Vse aktivne tablete so med seboj enake.
Načloma lahko 7 nekativnih tablet izpustite, a tam so z namenom: da se navadite, da vsak dan vzamete eno tableto, da ne bi prišlo do pomote pri jemanju.
Matjaž
Pozdravljeni!
Zanima me še nekaj. Če zaradi bruhanja v 4 urah potem isti dan vzamem še eno tableto (torej 2), bom imela potem konec meseca manj aktivnih tablet oziroma jih ne bom jemala 21 dni, ampak recimo 19 dni (če sem 2 dni bruhala). Ali je s tem kaj narobe oziroma moram tiste dni nadomestiti, da je 21 dni, ko jemljem aktivne tablete?
Hvala vnaprej in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Jemljem KT Sibilla 1 mesec, pred tem sem uporbaljala Cerazette. Dobila sem prvo odtegnitveno krvavitev in bolečine so bile grozne, neznosne, zvijala sem se od krčev in pojedla več kot 10 tablet na dan. Pri vseh prejšnjih KT nikoli ni bilo tako hudo. Bolečine so spominjale na tako močne, kot tiste, preden sem sploh začela jemati kakršnekoli KT.
Zanima me, če je to mogoče prehodno zaradi menjave KT (vendar ob vseh prejšnjih menjavah ni bilo nikoli niti pol toliko hudo) ali je to znak, da mi ne odgovorjajo?
Prosila bi še za vaš nasvet, kaj naj storim, ker imam od vedno boleče menstruacije? Ginekolog mi samo menjuje tabletke, pravi da je to normalno, vendar meni se te bolečine ne zdijo več normalne.
Hvala vnaprej in lep pozdrav.
Pozdravljeni, če imate take bolečine med krvavitvijo, potem bi morda lahko pomislili na endometriozo. Bolj bi vam ustrezale tablete, ki se konstantno jemljejo, zakaj ste menjali Cerazete? Pišete o 10 tabletah, katerih? V poštev pridejo ibuprofen ali diklofenak ali naproksin, ki jih začnete jemati še preden se vse razboli.
Matjaž
Pozdravljeni!
Cerazette sem zamenjala, ker sem krvavela po cele mesece.
Za bolečine trenutno jemljem kombinacije Nalgesin Forte, Buscopan, Ketonal, Ibacut. Katere druge še priporočate?
Naj počakam še en mesec ali bi bilo dobro, da se čimprej pogovorim z ginekologom, čeprav mi bo verjetno samo menjal KT? Do sedaj sem imela Qlairo, Belaro, Cerazette in sedaj Sibillo. Kaj naj naredim, da bolečine ne bodo tako zelo hude?
Težko vam preko spleta svetujem, kaj narediti, saj ne vem, kaj je že naredil vaš ginekolog glede bolečih menstruacij. Jaz bi najprej skušal izključiti organske razloge (preozek cervikalni kanal? nepravilnosti v razvoju maternice?). Vrnil bi se do ginekologa in mu povedal za bolečine. Lahko bi en mesec probali tudi kontinuirano jemanje KT brez premora oz. brez jemanja neaktivnih zelenih tablet, potem ne bi imeli odtegnitvene krvavitve…
Matjaž
Do sedaj ni naredil nič, samo zamenjal KT in dal protibolečinske tablete. Na pregledu pa naj bi bilo vse bp, razen v maternici sem imela nekaj več proste tekočine, ampak ni nič ukrepal (ne vem če je to kakorkoli lahko povezano z bolečinami).
Bom stopila do ginekologa, upam da se najde kakšna rešitev.
Hvala vam za vaše nasvete.