KT Logest-strije?
Od lanskega septembra 2011 jemljem KT Logest (vendar ne zaradi same zaščite, ampak mi jih je predpisala ginekologinja zaradi ciste na maternici in jajčnikih).
Na prsih so se mi pojavile kar močne črte, tko podobno strijam bi rekla. Je to normalno? Je razlog jemanje KT in posledično povečanja prsi ali je lahko kaj drugega?
Stara sem 19,5 let.
Da, ste tudi sama že našla pravilni odgovor. Strije nastajajo zaradi hitrega pridobivanja na teži (povečanje dojk), v nosečnosti ali zaradi hormonskih nihanj, katere se lahko pojavljajo tudi v vaših letih. Pazite na težo in prehrano. Sedaj je idealni čas, da je lahko na vašem jedilniku veliko sezonskega sadja ter zelenjave. Izogibajte se beli moki, sladkarijam, trdim maščobam (margarine, razni namazi, trdi siri, mastno meso in mesni izdelki). Zdrave maščobe boste našla v hladno stisnjenih oljih (laneno, konopljino, olivno, bučno, orehovo), v oreških, ribah.
Vsakodnevno se gibajte in ohranjajte kondicijo. Pomembno je, da strije mažete, že takoj ob nastanku, s kvalitetno vlažilno kremo (naj bo naravna, naj ima certifikat). Kremo boste dobila v trgovinah z naravno kozmetiko (oddelke z naravno kozmetiko imajo tudi v večjih trgovskih centrih).