Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje KT in vnetja

KT in vnetja

Pozdravljeni!

Jemljem KT Logest že 3. leta! Vrtim se v začaranem krogu in sicer nimam menstruacije, če ne jemljem Kt, imam policistične jajčnike! Zaradi izrazitega izpadanja las, sem prenehala jemati Logest za 4. mesece, ker so sumili, da je mogoče od KT a se je izpadanje nadaljevalo. V tem času nisem dobila menstruacije, pojavila se živćnost, koža je postala katastrofalna (mozolji, izpuščaji)…….tko mi je ginekolog predpisal nazaj kt, da bo nastopila menstruacija in sedaj so se začela spet vnetja, to se mi je dogajalo ves čas jemanja kt a ginekolog ni posumil, da bi lahko bil tu vzrok. Zadnja 2. meseca je bila nožnica super, prožna, vlažna in prvikrat, da me spolni odnosi niso boleli. Sedaj sem začela z kt in vnetje in bolečine so spet tu!!
Sedaj ne vem kaj naj sploh naredim:
– če jemljem imam vnetja ves čas
– če pa ne, pa hormoni norijo, počutje slabše, koža obupna
Ginekolog sam pravi, da pa vse kt vplivajo na slabšanje imunskega sistema in sedaj vas sprašujem kaj mi sploh še preostane, da pridem iz te zelo težavne situacije ven, ker sem že psihično na tleh?!

Hvala in lp

Spoštovani!

Glede na navedeno bi pri vas vseeno priporočal jemanje hormonske KT. Verjetno se boste počutili bolje. Sicer niste natančnej opisali za kakšna vnetja gre. Morda se lahko imunski sistem okrepi na kakšen drugačen način.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close