KT in Izpadanje las
Lep pozdrav!
Nekje marca/aprila sem po dveh letih prenehala jemati KT – Diane 35 – po nasvetu ginekologa, saj so me dojke zelo bolele. Nato pa so mi pred tremi meseci zaceli izpadati lasje – v sopih, res ogromno. Mislim, da sem do sedaj zgubila ze kasno tretjino las. Glede na to, da sem bila do prejsnjega tedna na vecih preiskavah dojk, mojega problema z lasmi nihce od zdravnikov ravno ni jemal resno. Prejsnji teden je ginekolog povezal izpadanje las z jemanjem /oziroma pavzo jemanja KT Diane. Napisal mi je nov recept za Diane. Dejansko se ne zelim vrniti na KT (ceprav je koza spet nazaj na starem (mozoljcki)), saj se mi je splosno pocutje po prenehanju jemanja KT zelo zelo izboljsalo. Ne vem, ali bo ponovno jemanje Diane pripomoglo k izboljsavi stanja z lasmi? Ali obstaja kaksna druga terapija…? Ze dober mesec in pol jemljem BKomplex in Fitoval kapsule – a neke hude izboljsave ni. Lasje so izredno redki.
Zavedam se, da je tezava lahko povezana s scitnico, slabokrvnostjo,… Imela nisem se nobenih pregledov.Me lahko na preglede poslje ginekolog ali osebni zdravnik? Vem, da bi se bilo najbolje pomeniti z ginekologom, le da sem v tujini, jezika ne poznam 100%, ginekolog pa tudi ne slo/angl/… Najlepsa HVALA za nasvet!
Spoštovani!
Vzroki za izpadanje las so različni. Lahko gre za slabokrvnost, pomanjkanje mineralov, hormonske spremembe, nedohranjenost, bolezenske spremembe lasišča, sezonsko izpadanje las….Glede na to, da se je izpadanje las pričelo po prenehanju jemanja Diane 35 gre morda lahko za hormonski vzrok. Vsekakor priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil osnovne laboratorijske preiskave.
Lp