Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? kt cerazette

kt cerazette

tabletke cerazette jemljem že 4 mesece in trenutno mi skoraj 3 tedne zamuja menstruacija in imam rjav izcedek občasno na nekaj dni,test sem naredila in je bil negativen,sem klicala ginekologinjo in je rekla da je to normalno da pač bom imela rjav izcedek,menstruacije pa pač ne dokler bom jemala tabletke,več pa ni hotela razložiti,do tega meseca sem zmeraj imela menstruacijo brez večjega izostanka kljub jemanju tabletk.premišljujem da bi nehala jih za nekaj časa jemati da bi jo dobila kot je ona rekla,saj prvič v življenju odkar imam menstruacijo mi toliko časa zamuja in se mi čudno zdi da je ta mesec ne bi imela menstruacije in mogoče še nekaj naslednjih mesecev in me je malo strah.

Jaz imam te KT 6 mesecev in sem 14 dni nazaj na morju prvič dobila menstruacijo odkar jih jemljem. Imam jo pa sedaj že 8 dni. Pri prejšnjih tabletkah sem jo zmeraj imela samo 4 dni.
Problem mi je pa zdaj najbolj v tem, da s tem tabletkam nikoli neveš kdaj boš dobil menstruacijo, tako da te lahko preseneti ravno na morju – ali katera ve kaj lahko narediš v tem primeru, ali se da dobit še kaj drugega da to potem prestaviš?
Te kt sem dobila po porodu ko sem dojila, pa zda resno premišljujem če bi se vrnila na stare Yasminelle.

pozdravljeni,tabletke cerazet jemljem ze 2 leti in dve leti imam iste težave.Krvavitve na en teden vcasih na dva. vecinoma pa 3dni ja,pa 2dni nic pa 2dni ja pa ….,sem pa ravno danes govorila z našo gin.in je rekla da so mi te tablete presvoh zato pride do pogoste krvavitve.obvezno menjanje KT.Obcutki so pa isti kot pri rednih menstruacijah:napihjenost,sitnoba zelja po hrani sploh po sladkem.zdaj si pa predstavljajte življenje s tako osebo.Aja zelja po sexu adijo je ni vec sploh.

pozdravljeni,tabletke cerazet jemljem ze 2 leti in dve leti imam iste težave.Krvavitve na en teden vcasih na dva. vecinoma pa 3dni ja,pa 2dni nic pa 2dni ja pa ….,sem pa ravno danes govorila z našo gin.in je rekla da so mi te tablete presvoh zato pride do pogoste krvavitve.obvezno menjanje KT.Obcutki so pa isti kot pri rednih menstruacijah:napihjenost,sitnoba zelja po hrani sploh po sladkem.zdaj si pa predstavljajte življenje s tako osebo.Aja zelja po sexu adijo je ni vec sploh.

Pozdravljeni!

Tudi sama sem po porodu jemala omenjene tabletke. Nisem imela nobenih težav, ki jih naštevate-motilo pa me je, ker sem bila ves čas brez menstruacije (naročeno mi je bilo jemanje brez prekinitve). Odločila sem se, da jih ne bom več jemala in začela uporabljati Nuva Ring. Sem zelo zadovoljna in ga priporočam vsem, ki ste s KT nezadovoljne.

Pozdravljeni!

Tudi sama sem mamica. Imam 1 leto staro punčko in tudi slabo leto že jemljem te cerazette. Ker mene po teh tabletkah vse muči.. od glavobolov, do bolečin v spodnem delu trebuha, pa tud lasje mi izpadajo :/ sama groza. Prenehat mam namen s tem KT zato me pa zanimajo te Nuva Ring?? Menstruacija je pri njih normalna?? Pa zredila tud kej?

Hvala 🙂

Pozdravljeni!

Imam en problem… Kmalu bom stara 20 let in jemljem kt cerazette. Najprej sem imela Stediril-m, čez nekaj časa pa mi je gin.zamenjala na cerazette (zaradi malce povišanega krvnega tlaka in ker sem imela vmes krvavitev).

Takrat, ko sem še prejemala Stediril sem šla na pregled zaradi te krvavitve, ampak mi brisa (zaradi morebitnih vnetij na materničnem vratu ipd.) ni mogla narediti, ker še nism 20.

Ko sem začeka jemati cerazette menstruacije nisem imela, kar je pri teh kt normalno in to sem že vedela. S fantom imava redne spolne odnose in do zdaj dolgo ni bilo nobenih problemov.

Danes pa se mi je spet pojavila nekakšna krvavitev – jaz ne bi rekla ravno, da je to prava menstruacija…

Pomislila sem na nosečnost, ampak sem pred nekaj tedni delala test – bil je negativen. Test pa sem delala zaradi nenehnih slabosti, kar naprej spim… Zdaj pa se je pojavila ta ‘krvavitev’ in me zanima kaj bi lahko bilo? Sama ne vem, kaj še naj pomislim, ali je kaj narobe, vnetje…

Lp!

jemljem KT cerazette . začela sem jemati drugo tablico in še vedno nisem dobila menstruacije. prej sem jo imela skoz redno. S fantom sva imela spolne odnose in je evakuiral v mene … Ali mislite da je možno ,da sem noseča ? Ali so krive tabletke ?

Tudi jaz jemljem cerazette in lahko rečem, da sem zadovoljna. Ob začetku jemanja sem imela 3 tedne krvavitve, vendar zelo blage. Počasi so izzvenele, sedaj pa jih nimam že 1 mesec. Ostalih stranskih učinkov pa ne opažam.

Me pa zanima kaj storiti, če me krvavitve presenetijo na morju? Se sploh kaj da storiti?

daj nea se hecajte js tudi skos tak cutim ko da bi me dojencek brcal js sem bla cist blejda… in kak se je izkazalo pri vas je blo kaj ali le stranski ucinrk na tabletke? Ker js sem cist panicma zaradtega in vsi so mi ze pravli da sem malo zmesana 🙂

Tole “brcanje dojenčka” je po mojem pretakanje po črevesju

Pozdravljeni ze skoraj en mesec jemljem kt carezette…boli me grlo in bi morala jemati ospen…a mogoce kdo od vas ve ce se ucinkivitos kt zmanjsa z jemanjem dr tablet ?

z jemanjem drugih tablet, se učinkovitost ne zmanjša, imela sem sama kup tablet, zraven k.t. Sedaj jih več ne jemljem, a še imam doma 3 zavojčke, potrebuje katera za rezervo?

Zdravo. Da se jaz povem svojo izkusnjo. Pri 21 so mi povedali da imam endometriozo in od takrat ze 2 leti in pol jem cerazette. Menstruacijo imam na leto od 1-2 krat. Sploh nevem vec kaj je menstruacija 🙂 pocutje je ok. Boljse so kot druge tablete se mi zdi. Sem imela ze prej dvojne razlicne. Lep pozdrav

Pozdravljeni, danes sem ugotovila, da sem ponesreči vzela 2 tabletki Cerazette namesto ene…Kaj to pomeni za moje zdravje in ali naj nadaljujem običajno ali spustim en dan?
Lep pozdrav

Torej uporabljam te tablete ze dobra pol leta in jih jemljem redno ob 6 zjutraj, zdej sm menjala sluzbo in sm zelela spremeniti cas jemanja na 9 zvecer in to danes a sem imela “nezasciten odnos” (zadnji dan menze) in potem prisla domov in pojedla tableto. se to steje kot zamujena tableta in imam visje moznosti zanositve ane? svetujete jutranjo tabletko?

Jast ih jemljem nekje okoli 8 mj in nisam imela menze. Zdjej so mi se zacele tako blage krvavitve v zadnji 2m. Sam klicala ginekologinjo zaradi krvavitve in mi je povedala da je to normalno. In uceraj zvecer sam zacutila brcanje v terbuhu podobno brcanju otroka. Ze mam 2 otroka. Puncka stara 2 leti in fantek star 9m. Zdjes si res nezelim otroka . Tabletke sam redno jemljala. Je katera sa podobnom iskusnjom. Da je res bla noseca?

Zdravo
Stara sem 19 in imam transplantirano ledvico. Prej nisem nikoli imela nobenih KT ali vlozkov saj sem sele 3 mesece nazaj z trenutnim fantom izgubila nedolznost. Najprej sma uporabljala kondome kar me ni motilo ampak nejmu so kondomi z nominalno sirino 56mm tesni kar pomeni bi si morav v lekarni kupovat kondome ki so se drazji in sem ginekologinji rekla kaksna je moznost za KT. Dala mi je Cerazette. Prvo sem uzela danes saj se morala pocakati na prvi dan menstruacije. Moja mami je vcasih jemala iste tablete jaz sem pa rekla da jih bom probala. Naslesnjega vprasanja si nisem upala vprasati ginekologinje ampak je to vprasanje s strani mojega fanta zanima ga kdaj mu lahko pride vame oz. po koliksnem casu jemanja tabletke. Hvala vam usem ki mi boste odpisale in pomagale. Lp Tamara

Pozdravljena!
Jaz imam iste težave a ste ugotovila zakaj?Hvala.Lp

Pozdravljene, sama prvič uživam kakršno koli kontracepcijo. Uživam tablete cerezette. Sedaj jih uživam že 21 dni. Prvo tableto sem zaužila na prvi dan zadnje menstruacije 12 februarja, sem imela menstruacijo normalno 6 dni. Od takrat dalje vsak dan vzamem eno tableto, vsak dan ob istem času. 18,19,20 dan jemanja tablete sem opazila da sem imela nek rjav izcedek. Danes na 21 dan jemanja pa sem začela tudi krvaveti poleg rjavega izcedka vendar prevladuje rjav izcedek. Običajno imam nov cikel vsakih 28,29 do 30 dni. In glede na pojav izcedka sedaj ne vem ali naj to gledam označim kot  začetek menstruacije ali ne.

Hvala.

New Report

Close