kt
zanima me nekaj v zvezi z jemanjem kontracepcijskih tablet:
tabletke (Minulet) sem najprej jemala eno leto za namen zaščite, v tem času pa sem imela kar hude težave s candido, ki jih nisem mogla odpraviti ne s canestenom in ne z diflukanom. V tem času sem tudi izgubila željo po spolnosti in sem bila dokaj depresivna. Za eno leto sem potem prekinila z jemanjem kt. Težave z glivami so se zmanjšale in libido se je povrnil, pojavile pa so se druge težave: zastajanje vode v telesu, boleče prsi in hudi krči pre začetkom menstruacije in med njo. Po pregledu na UZ so mi ugotovili policistične jajčnike. Zato mi je ginekologinja ponovno predpisala kt, tokrat Logest (jemala sem jih 6 mesecev). Ta mi je pomagal odpraviti krče, vendar sem imela vmesne krvavitve in dosti izcedka. Sedaj mi je ginekologinja predpisala druge kt (Yarina) in vmesnih izcedkov ni več. V te pol leta pa so se mi spet ponovile kar hude težave z glivicami, spet nič ne pomaga in libido je skoraj na nuli. Zaniam me, ali bi bila zame ustrezna terapija z gestageni in sicer jemanje drugo polovico cikla, ali je še kakšna druga možnost (močne in boleče menstruacije)? Koliko mesecev se ponavadi izvaja skupaj?
Hvala za odgovor in lp, m.