krvni tlak 78/46
Spoštovani,
Stara sem 27 let, 166 cm, 60 kg, opaznejših zdravstvenih težav nimam. Včeraj pred krvodajalsko akcijo so mi merili krvni pritisk. Prvič mi je zdravnica namerila 86/54, drugič 78/46, šele nato ko sem se resnično prestrašila da je z mano kaj narobe in ko je, sicer v šali rekla, da sem potrebna animacije mi je poskočil na 110/65.
Moram omeniti, da ima tudi mamica velike težave zaradi nizkega krvnega pritiska.
Ali moram obiskati osebnega zdravnika, ter s kakšnim načinom življenja bi lahko izboljšala počutje ali zvišala krvni tlak?
Hvala
V zadnji številki naše revije Za srce (junij 2004) je daljši članek o nizkem krvnem tlaku. Če ste članica našega Društva, poiščite revijo, sicer nam po elektronski pošti [email protected] sporočite naslov in vam jo bomo poslali.
Povedano na kratko: mnogi ljudje imajo stalno nizek tlak, zaradi katerega imajo občasno (zlasti ob spremembah vremena) razne težave. Pravimo, da imajo ljudje z nizkim tlakom dolgo – pasje življenje. Ker zadovoljivo učinkovitih zdravil proti tej “nadlogi” nimamo, jim priporočamo le zdrav slog življenja, malo bolj slano hrano, obilo tekočin, občasno zeleni čaj ali kavo.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.