Najdi forum

krvni tlak

Mene zanima, ali je katera izmed vas imela povisan krvni tlak med nosecnostjo. Zanimajo me vrednosti in kako je G reagirala.

Lp

zivjo…

jaz se nikoli nisem imela tako lepega krvnega tlaka kot sedaj v nosecnosti…

prej sem 4 leta jemala zdravila za to, zdaj pa je po cudezu dober.

ja tlak v nosecnosti naj nebi presegal 140/90

do te je lahko, potem pa ce je visji pa ni dobro in dobis tablete, samo nevam koliko je to dobro za otrocka oz. nevem kako vpliva kaj na plod, sj lahko da pa tudi ne!!!!

jaz pa ne morem verjet, da mi je strokovnjak na tem področju napisal na izvid, da je moj pritisk 125/65 nizek?
pri G sem ga potem res imela 105/60, to bi že rekla da je nizko, tisto prvo se mi pa zdi normalno, razen, če nosečnica mora imet višjega kot običajno

Da – v povprečju 150/110. Preeklampsije nisem imela, pretirano v nosečnostih se nisem zredila, voda mi ni zastajala in niso mi otekale noge; imam pa gensko nagnjenost k povišanemu tlaku ( oče in mama), kar je velikokrat tisti faktor, ki pripomore k povišanemu tlaku v nosečnosti.

Pa še nekaj je: nekaterim se tlak zelo poviša takrat, ko pridejo na pregled k zdravniku: to se imenuje sindrom bele halje. Zato je ponavadi dobro meriti 2x dneno krvni tlak ob istem času in ne po naporu za primerjavo.

Je pa znano, da je v nosečnosti krvni tlak nižji od tlaka v nenosečnosti.

lp,

Moena

Pravljica, pri nosečkah so bolj kot na sistoličnega (pri tebi 125) pozorni na diastoličnega, ki ne sme presegati 90. Najboljši je pritisk 120/70. Nazadnje sem na pregledu imela 125/80 in sestra je bila zadovoljna.

Moena, a si na bolniški zaradi takega povprečja? Jaz namreč nikoli nisem presegla 135/95, pa je zdravnica vztrajala, da moram v bolniško.

Visok pritisk slabo vpliva na oba, otročka in mamico. Ne me prijet za besedo, ampak pri otročku nekaj v zvezi s prehranjenostjo/rastjo in dolgoročno z njegovim ožiljem, kar pa ni hec. Če pa visok pritisk ostaja nezdravljen, lahko pride do prezgodnjega poroda.

Izogibat se stresu, mastni in slani hrani, veliko počivat in stvar se umiri.

PLP, Nežka 36t

nežka,

bila sem v bolniški od 2. meseca v obeh nosečnostih zaradi visokega tlaka.

Obakrat sem rodila v roku BP, zelo hitro s svojimi popadki.

Lepo nosečnost in čimlažji in hiter porod :))

Moena

Preberite si moj post Rodila se je verjetno prva aprilčica.

S pritiskom ni heca in pri nama se je hvala bogu izšlo,da je punčka vsaj v inkubatorčku! Pri visokem sprožijo prezgodnji porod! No- odvisno – koliko visokega, priporočam pa spremljanje pritiska!

…..

Pri dveh porodih sem imela visok pritisk, pri prvem so mi porod potem umetno sprožili. Visok tlak ni hec, ne za otročička ne za mamico

želim ti veliko sreče ter zdravega dojenčka

Pozdravljene,

jaz sem v 9t in ginekolog mi še ni zmeril pritiska (niti stehtal ter vzel krvi za preiskave) čeprav imam rahlo povečanega.
Mi je rekel da naj me nič ne skrbi, meni pa to prav nič ne pomaga. Sedaj si ga merim sama doma in ga imam od 150-165 in 86-109. V službi mi pa sigurno včasih še naraste!
Valjda da me skrbi saj imam že 32 let in je to moja prva težko pičakovana nosečnost. Upam, da bo vse o.k.
Tudi zredila se nisem še nič, saj imam slabosti, nič mi ne paše in bruham 2x na dan. G. mi je rekel da bi bilo kritično če bi bruhala 5x na dan!

Moena, kako visok pritisk si imela da ti je dal bolniško?

Hvala za odgovor

New Report

Close