Krvni testi ne pokažejo..Bodo naslednjič?!
Pozdravljene!
Testiranje na pediatrični kliniki smo imeli pri treh mesecih. Krvni testi hčerki niso pokazali alergije. Pri ponovnem uvajanju hrane (dojim) pa smo videli, da so bili krvni testi lažno negativni (s tem se je strinjala tudi zdravnica).
Zanima me, če so bili pri vas testi pri naslednjih testiranjih testi pozitivni ali še vedno negativni kljub ugotovljeni alergiji?
To me zanima, ker v primeru, če alergija ni dokazana, ne dobimo Pregomina, pa tudi za podaljšanje porodniške ne morem zaprositi…
Hvala in lep večer,
Bouha
O, pozdravljena!
Oćitno imava podobni zgodbi…
Še to me zanima. Dala si mi zares uporaben nasvet glede temenc. Res sem poiskusila in temence gredo dol. Izpuščaji pa ostajajo. Kaj pa si uporabljala za dnevno nego za mehčanje in umiritev kože? Trenutno uporabljam kremo za izpuščaje od ADERME (brez recepta), pa se mi zdi, da ji ne ustreza (morda je kaka taka sestavina v njej, ki ji ne ustreza). K zdravniku po kreme, ki povzročajo tanjšanje kože pa nebi šla. Nekateri uporabljajo olivno olje, drugi Bepanten trenji Linola Fett…
Hvala!
Lep dan,
Bouha
P.S. Upam, da ste že zdravi ali vsaj boljši…
Za nego uporabljamo navadno hladilno mazilo in Eucerin (s 30% vode, namešajo v lekarni). Za slednjega nam napiše recept pediatrinja, je pa to ena nova zadeva, ki jo je pred kratkim začela uporabljati dermatologinja dr. Dragaševa. Sama ne opažam kakšne bistvene razlike med obema, pa malo kombiniramo. Hčerko celo namažem dvakrat na dan in je koža še kar v redu, ni pretirano suha. Linolo Fett ti odsvetujem, ker vsebuje arašidovo olje (čeprav me je zadnjič ena prav grdo podučevala na enem drugem forumu, da je kao prečiščeno in nič ne škodi…). Zadevo so dolgo predpisovali, ker niso vedeli, da vsebuje arašidovo olje, ugotovili so pa na pediatrični, ko je imel en fantek blazne probleme zaradi te kreme, bil pa je tudi hudo alergičen na arašide (potem so šele šli gledat v originalna navodila…). Arašidi so itak hudooo alergeni, tako da se jih splača izogibati čim dlje, ne samo v hrani.
Tista vročinica pa ni trajala dolgo, sploh ne vem, kaj je bilo, nekaj se z malo dogaja, ker je tudi ponoči norišnica (se blazno praska, koža pa je čisto v redu, zato mislim, da jo moti čisto nekaj drugega, kakšen nov zob mogoče). Upam, da nam v soboto vseeno uspe pridi do Celovca, a ne 🙂
Pozdrav!