Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Krvni izvidi

Krvni izvidi

Pozdravljeni,

Prosim za mnenje in nasvet. Konec januarja sem zbolela. Začelo se je nenadoma z vročino okoli 38. Po dveh dneh je narasla na 38.7, potem malo padla. Skupaj 6 dni. Zdravnica mi je svetovala počitek, po potrebi lekadol in pitje tekočine. Po tednu in pol se je stanje normaliziralo, tako da sem šla delat. Kašelj je še vedno bil prisoten, občasno smrkanje, tudi počutila sem bolj izčrpano. 18.2. sem zopet dobila vročino, okoli 37.7, ki se je naslednje dni dvignila. Zdravnica mi je vzela kri. Dobila sem tudi zelo boleče grlo in otekle bezgavke.Obenem so tudi nebnice bile boleče. Bolecina je danes še vedno prisotna. Imam rdeče grlo, z belimi pikami, beli jezik tudi. Zjutraj in občasno čez dan pljuvam rumeno zeleni gnoj, ko kašljam in ko ga potegnem iz nosu, sinusov. Počutim se slabotno, komaj zdržim pokonci.

Izvidi krvi so sledeči:

Levkociti – 13,7 , Limfociti – 17 , Nevtrofilci 10,7

Crp -50

Zdravnica je mnenja da je samo viroza, poslala me je domov, brez kakršnihkoli zdravil.Sprašujem se zakaj ni vzela brisa, kaj ni dala testirat še sedimentacijo?

9 let nazaj sem s takimi izvidi pod nujno sla k pulmologu, ki je potrdil pljučnico.

Prosim za mnenje, nasvet.

Lp

 

 

Spoštovani, glede na spodji izvid, kjer so povišani skupni levkociti, ob sočasni granulocitini predominanci (nevtrofilci), le-ta lahko kaže na bakterijsko okužbo. (pri virusnih okužbah prednjačijo limfociti, skupno število levkocitov pa pogosto sploh ni povišano).  CRP je relativno nizek (je bistveno boljši pokazatelj vnetja kot sedimentacija). Glede na slabo počutje in laboratorijski izvid se vrnite z zdravniku zaradi iuključitve spreptokokne okužbe (odvzem brisa).

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni,

Hvala za odgovor. Pregled imam šele v torek, in to samo odvzem krvi. Zdravnici sem pisala ponovno o mojih težavah, pa je samo napisala vredu. Ne vem, če bom zdržala do torka , najraje bi šla do dežurnega.

Lp

Pozdravljeni, danes je deveti dan, zvečer še imam rahlo povišano temperaturo. Grlo je še rdečo, jezik še beli in nebnice rumenkasto bele, gnoj gre še od mene, občasno. Na desni strani še boli bezgavka in ob požiranju. Občutek je tudi da seva napetost proti ušesom. Je to viroza, gripa kot je mnenja zdravnica?

Lp

 

 

 

 

Spoštovani, zgolj po kliničnem opisu tega ne moremo vedeti. Skoraj identično klinično sliko da streptokokna okužba, adenovirusna okužba, enterovirusna okužba. Treba je opraviti bris žrela on ponoviti laboratorijsko testiranje.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni,

Danes v jutro dala zopet kri za izvide. Včeraj poslala sliko mojega grla, žrela, prosila za bris grla. Ampak zdravnica se ni zavzela  za moje težave.  Sem obupana že. Včeraj zvečer doživela hudo bolečino v grlu, ki je sevala v ušesa. Bezgavke zelo povečane, se je odebelil vrat pod čeljustjo. Ne vem kaj se dogaja sedaj z mano. Temperatura ni več povišana. Joj, mene ta bolečina izčrpa ful. Čez dan ni tako boleče, kot zvečer.

Danes zvečer, če doživim enako grem na urgenco.

Kaj naj še naredim?

Je to lahko posledica, da ni bilo pravilno zdravljenje, ker kaj takega še nisem doživela??

Lp

Spoštovani, na daljavo (oz. brez pregleda) tega ne moreva rešiti. Akutne okužbe, tako bakterijske, kot virusne, lahko trajajo tudi več tednov. V primeru nevzdržnosti stanja in hkrati neodzivnosti vašega osebnega zdravnika poiščite pomoč drugje. Vsekakor pa je ob bolečem žrelu smiselno izpiranje z ustno antiseptično tekočino. Pozdrav, Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Objava čaka odobritev

Pozdravljeni,

Moje stanje v žrelu, grlu še vedno enako. Bolečina se seli, enkrat boli bolj desno, drugič bolj levo. Vprašala bi da vidim neke bele pike, v ustih na nebu rdeci flek boleči, rahlo bulica. Mnenje.

Sefimentacija 26. Protivnetnih zdravil ne smem.

Lp

Spostovani, sedimentacija je blago povisana, a  nam ne pove malo (saj je CRP dosti boljsi pokazatelj). Kot receno, je okuzba lahko virusa, a bris zrela na streptokoka se mi zdi vsekakor smiseln.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Bris žrela dela vsak laboratorij- samoplačniško oz. dežurni? Lp

Bris zrela opravi zdravnik in ga posreduje v ustrezni mikrobioloski laboratorij.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni,

vceraj sem opravila samoplacniski Pregled krvi (hemogram) vse je bilo b.p razen levkociti so bili povisani vrednost 12.3.
ne kadim. stara sem 32 let . Je to kaj narobe? Kaj predate? Hvala lp

Spoštovani, nimam pojma. Tudi ne vem, zakaj ste opravljali preiskavo krvi. (Le te se vedno izvajajo z namenom). vrednosti levkocitov pa se običajno povišajo ob vnetjih, okužbah, ob težkih poškodbah, operativnih posegih…

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Spostovana!

opravila sem jo cist preventivno samoplacnisko preiskavo krvi…

in je bilo vse bp oz vec kot odlicno razen levkocitov ki so blago povisani na vrednost 12.3.  Lp

V redkih primerih pride (pri sicer popolnoma zdravih oseba) tudi do t.i. imenovane mobilizacije levkocitov iz žilne stene, kar se zgodi, če nekam na polno pridirjate (torej ob velikem telesnem naporu) in oddate kri takoj po tem, posledica pa je prehodno višja zaznana vrendost levkocitov v krvi. V kolikor bi oddali kri kasneje (ko bi se že umirili), bi se vrednosti spet znižale.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni!

Prosim za nasvet .Moja 17 letna hči toži o bolečinah v trebuhu in pekoči bolečini ko gre na vodo .njen laboratorijski izvid je ;

Hematološki izvid

WBC Levkociti 15,0

GRA% Delež granulacitov 78,6

LYM% Delež limfocitov   15,6

GRA#   Granulociti 11,80

CRP C-reaktivni proteini  8

 

Izvid urina UBG Normal 3.4

BIL Neg

KET  NEG

CRE 26.5

BLD nEg

PRO Trace

MaLB 150

NIT neg

LEU3+>glu neg

SG 1.020VC  6.5

Prosim za nasvet

Hvala in lep dan Simona

 

Predvidevam, da ste bili pri zdravniku, ki vam mora tolmačiti tudi izvid. Siver pa krvna preiskava govori za bakterijsko okužbo, glede na klinične znake – uroingekta pa je potrebna preiskava urina po Sandfordu.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni!

Pred dobrim tednom sem se pri opravljanju dela mocno uscipnil v prst na roki, tako mocno, da je nastala manjsa modrica. Sprva nisem posvecal temu neke pozornosti, sedaj pa me zanima kaj storiti, saj mi je zadeva rahlo cudna.

Modrica ni postala ne modra ne zelena, 3 dni je bila stalno rdeca, zadnje tri dni pa je oranzkasto rumene barve. V preteklosti so se mi zacelile hitro, zdaj pa imam občutek kot da gre vse skupaj zelo počasi.

Zanima me ali je to normalen proces ali bi moral na pregled.

PS: drugih modric in krvavitev nimam, pocutje je tudi OK.

Hvala in lep pozdrav!

New Report

Close