Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Krvni izvid – holestorol

Krvni izvid – holestorol

Mi zna kdo pojasniti kaj pomenijo naslednji izvidi (vse izven mej) in kaj bi moral izboljšati ?

S-HDL-Holesterol=1,0 (L; > 1,4)

S-Holesterol=3,2 (L; 4,0-5,2)

S-LDL-Holesterol=2,1 (N; 2,0-3,5)

S-Trigliceridi=0,5 (L; 0,6-1,7)

Hvala

Razen HDL holesterola, ki je prenizek (HDL je t.i. dober holesterol, čim več tem bolj), vse ostalo je OK, skoraj pa idealno. 🙂

Navedene referenčne vrednosti naj vas ne begajo.

Pozdravljeni, zanima me če so spodnje vrednosti holesterola v redu ? Ženska, 31 let.

S-Trigliceridi  L  0,59   (0,60-2,30)

S-Holesterol  3,8  (3,0-5,0)

S-HDL-Holesterol  1,83  (nad 1,4)

S-LDL-Holesterol  L  1,70  (2,00-3,90)

Hvala za odgovor, LP

Vrednosti so IDEALNE!!

Pozdravljeni,

imam biološka zdravila- revmatični bolnik

pri kontroli krvi sem imela povišano vrednost železa v krvi 48, ostali parametri dobri v okviru

res da sem večer pred vzemom krvi jedla biftek, kri sem dala tešča

ali je možno to vplivalo na povišan parameter?

Vnaprej hvala za odgovor

Spoštovana

Vse je možno vendar osebno nisem prepričan, da bi biftek lahko povzročil tako zvišane vrednosti železa. Zvišane vrednosti železa so lahko posledica nekaterih bolezni npr: hemokromatoza, hemosideroza, akutnega hepatitisa, itd. Kronično vnetje pri revmatidnem artritisu lahko vodi do izločanja vnetnih citokinov, ki vplivajo na presnovo železa.. Sprememba presnove železa je možna tudi zaradi jemanja določenih zdravil.

Referenčne vrednosti (µmol/L): moški: 11,6 – 31,3, ženske: 9,0 – 30,4.

Verjamem, da ni razloga za skrb,  vseeno pa predlagam kontrolo vsebnosti železa v krvi, ker v primeru kronično povišanih vrednosti, jer treba poiskati vzroke, ker prevelike količine železa lahko vplivajo na delovanje organov kot sta srce, jetra…

LP

New Report

Close