Krvni izvid-eozinofilci
Pozdravljeni!
Danes sem na krvnem izvidu dobil naslednje abnormalne rezultate:
Levkociti (3,6) – ref: 4-10
In pa DKS:
Nevtrofilci, limfociti, monociti, bazofilci so normalno, le eozinofilci so pod normalno vrednostjo (0,0).
Bi me moralo kaj skrbeti? Ali je stevilo levkocitov zmanjsano zaradi manjsega stevila eozonofilcev? Hvala za odg. LP
Se opravicujem. Pravzaprav je bil to bolj preventivni pregled na mojo zeljo, ker imam ze 4 tedne rahlo povecano bezgavko v dimljah. Ko sem zdravnika vprasal, ce bi lahko slo za kaj resnega (levkemija, limfom) je zgolj odkimal z glavo in zatrdil, da ne. Kljub vsemu sem preiskavo opravil, vkljucno s testom sedimentacije (vrednost 4; ref: 0-15), da sem se preprical. Pravzaprav zdaj ti rezultati samo potrjujejo zdravnikovo pravilno oceno, da se vzrok skriva drugje?(Pregled imam namrec sele v torek). Se enkrat najlepsa hvala za Vas odgovor. Lep vikend.
Spoštovani g. Rebolj!
Vprašala bi vas za mnenje o povišanem hormonu kortizol. Ze kakšno dobro leto sem v obdobju, ko mi nagaja menstruacija. Stara sem 48 let, aktivna in mama sinu, staremu petnajst let, v partnerski vezi. Od kar mi nagaja menstruacija, sem postala tudi bolj nemirna, ne da bi se do drugih vedla agresivno ipd, temvec nemirna nekje v notranjosti sebe. Vsaka malenkost se me dotakne, film, knjiga, dogodek..Prišlo je že do tega, da tudi pospešeno diham…,ne bi prav veliko razlagala…tudi možgani mi takrat ne funkcionirajo najboljše. Pojavijo se tudi omotice. Povejte mi prosim, ali je povišan kortizol povezan z izgubo estrogena in ostalih spolnih hormonov? Krvni izvid kortizola kaže skoraj 900, v primerjavi z zgornjo dopustno mejo 500. Glede na to, da ste velik strkovnjak, mi prosim posredujte kakšen nasvet kako naj znižam stresni hormon kortizol. Hoja, meditacija, hrana, kakšen pripravek. zeleni čaj. Lepo vas pozdravljam in želim vse dobro.
Mateja
Pozcravljeni, s tem obdobjem je lahko povezan višji nivo kortizola in z vsemi hormonskimi spremembami ob menopavzi so lahko povezane tudi vaše težave. Sicer pa ni ciljanih ukrepov, ki bi zniževali kortizol, ampak se lahko blaži simptome, zdravi motnje razpoloženja ali depresijo, možno je hormonsko nadomestno zdravljenje. Pametnih “domačih” ukrepov, ki bi “zdravili” nivo kortizola pa ni. Vsekakor pa je za počutje ugodno vse, kar vas sprošča.
Lep pozdrav
Jaz sem tudi bil pred kratkim v laboratoriju ter sem pri Eozinofilci (DKS) imel vrednost 27.7 in 2.17 (pri kontrolirano). Potem sem še opravil pregled blata (trije vzorci) pa je bil sum na parazite ovržen. Zdravnica me je še poslal na ultrazvok trebuha, ki pa ga imam šele konec februarja 2016. Vse ostalo po laboratorijskem izvidu je bilo b.p. Kaj bi še lahko bil vzrok za povišane vrednosti Eozinofilcev?
Pozdravljeni, pri rezultatih manjkajo referenčne vrednosti in merske enote, pa seveda razlog za opravljanje preiskav. Če je druga vrednost v odstotkih, velja za normalno. Povišane vrednosti pa so lahko pri alergijah, parazitih, nekatere hujše kožne bolezni, krvne bolezni kot je limfom, pa revmatoidni artritis in še marsikaj, seveda v skladju s klinično sliko.
lep pozdrav