krvni in kožni testi negativni
Hčerki so se pri 5 mesecih pojavili hudi izpuščaji po celem telesu, vnete je imela tudi oči. Pediater in dermatolog sta postavila diagnozo atopijski dermatitis neznanega vzroka. Pediater nama je predpisal Advantan in Linolafett kremo, vendar ni dosti pomagalo. Advantana pa nisem upala dosti mazati, zato smo prejeli kapljive Zyrtec. Stanje se je potem postopoma umirilo.
Bioresonančni testi so pokazali alergijo na kravje mleko, jajca, jabolka, maline, lososa, citruse in pršice. Temu primerno sva šli obe na strogo dieto, zaradi pršic pa smo preuredili stanovanje in kupili antialergijske prevleke.
Hčerina koža pri 10 mesecih še vedno ni vredu. Koža na obrazu je rdeča kot bi jo močno opeklo sonce, drgne si nos in oči, vedno ko jo slečem se praska po trebušku in nogah, ponoči pa se zbuja zaradi trebušnih krčev. Večkrat je kljub nespremenjeni prehrani spet dobila izpuščaje po celem telesu. Za bioresonančno terapijo se še nisva odločili.
Zanimivo pa je, da so bili krvni in kožni testi, ki sva jih delali v mariborski bolnišnici popolnoma negativni (specifični IgE vsi negativni). Ne vem kako si naj to razlagam, če pa imamo še vedno velike probleme. Jaz popolnoma zaupam bioresonanci, saj če sem poskusila katero od prepovedanih živil, je bila koža takoj slabša (jo še dosti dojim). Reagirala je tudi na prilagojeno melko.
Prosim če lahko kdo napiše ali je imel podobno izkušnjo in ali je možno, da so krvni in kožni testi “lažno” negativni in lahko kasnejša testiranja pokažejo alergijo? Alergologinja mi je sicer zagotovila, da so krvni testi 100% zanesljivi. Je pa v izvid napisala, da je pri hčeri možna pseudoalergična reakcija, ker so odkrili nizke vrednosti IgA črevesne sluznice. Mi lahko kdo to razloži?
Po vseh teh testiranjih izgleda kot da si težave izmišljujemo, pa še za podaljšanje porodniške nimam nobene možnosti.
Hvala vsem ki ste prebrali moje dolgo pismo in upam da bo kdo lahko odgovoril.
tili
Očino je še nekaj, kar punčko moti. Ali si res 100% izločila jajca in mleko? Ti dve sestavini sta namreč marsikje skriti (margarine, kruh, kocke Knorr, salame, paštete itd…).
Kar se pa testov tiče, se je tvoja alergologinja totalno zmotila. Na tem forumu smo skoraj vsi taki, ki jim krvni testi niso pokazali ničesar, BICOM pa kar nekaj stvari. Nam so na primer krvni testi pokazali alergijo na mleko in arašide, BICOM pa še na sojo, jajca in paradižnik.
Mislim, da moraš najprej zelo natančno pregledati, kaj ješ. Jaz sem na začetku kar nekaj časa preživela v trgovinah, saj sem se naučila, da moram prebrati sestavine za vsako vrsto hrane.
Upam, da sem kaj pomagala.
LP,
Maja
Tili, uf kaj dajete čez! Pri dveh deklicah mojih dveh prijateljic se je dogajalo enako. Krvni in kožni testi negativni, otroka pa v obupnem stanju. Kako strašna je ta negotovost in prav nikjer ne moreš nikomur nič dokazati (podaljšanje porodniške, dodatek za nego).
Ali imaš morda podatek, kako visoki so celokupni IgEji? Če so ti visoki, je možno, da je deklica alergična na nekaj, na kar je morda sploh niso testirali.
Moja deklica je bila pri starosti nekaj mesecev nasprotno visoko pozitivna na vse živo. Tudi ko sem določeno živilo umaknila iz svoje prehrane (ker sem jo dojila), je bila še vedno v zelo slabem stanju. Potem pa smo z nekajtedenskim opazovanjem in kombiniranjem končno odkrili povzročitelja, ki je delal največ težav: pri nas so to bila vsa žita in lateks.
Izkušenj z bioresonančnim zdravljenjem nimam. Moja deklica ob skrbni dieti in izogibanju alergenov iz okolice nima več težav. Antihistaminikov ne jemlje, kreme niso več potrebne, dobiva le homeopatsko zdravilo.
Zasledila sem, da se zdravite s homeopatijo.
Zelo bi bila vesela, če mi lahko poveš kje se zdravite in kako dolgo. Namreč, mi hodimo k dr. Goriškovi in ni po mesecu in pol skoraj nobenih rezultatov, zelo niha stanje kože, včasih malo bolje pa spet slabše…dojimo se ne, krvni testi so pokazali alergijo na jajce, ki ga pa tako ali tako ne je. Nekaj malega zelenjave smo že poskusili pri 5 mesecih, zaradi katere se pa stanje ni spreminjalo. Ostalo nam je še 6 kroglic, to je rekla naj še pojemo potem pa pavza, ki pa se je zelo bojim, saj je rekla Goriškova, da se dogajajo v takih primerih tudi kar huda poslabšanja stanja kože.
Joj, daj malo mi svetuj, če imaš čas glede te homeopatije, sam kar malo žalostna, pričakovala sem več.:(
Benka
Benka,
zdravimo se pri dr. Goriškovi. S homeopatskim zdravljenjem smo začeli pri dekličinih 14. mesecih. Takrat je iemla celokupne IgE prek 1000. Homeopatinja je že takoj zadela pravo zdravilo, deklica je imela v roku dveh-treh mesecev nekaj hujših reakcij, nato pa so se simptomi (ranjena koža) vidno premikali od glavice navzdol proti nogicam, kar je prav. Pri naslednjem testiranju čez pol leta je imela celokupne IgE le nekaj čez 400, čeprav je bilo visoko poletje (ko je imela prej največ težav).
Sedaj ima šest let, z zdravljenjem nismo več preveč natančni, le ob poslabšanjih smo bolj pridni pri jemanju kroglic 🙂
Deklica počasi a lepo napreduje, sedaj lahko uživa že veliko stvari, na katere je prej burno reagirala. Celokupni IgE vztrajno padajo.
Od homeopatije nisem pričakovala čudežev, mi je pa všeč da zdravjenje poteka res počasi in postopoma, ni nasilno. Pri nekaterih medicinskih kot alternativnih metodah se lahko simpotmi v kratkem času res hitro pozdravijo, a se potem rado zgodi, da kasneje izbruhnejo nenadno in v drugi obliki, npr. kot astma.
Benka, ne boj se poslabšanja, saj homeopatija tako deluje. V vsakem primeru moraš biti na zvezi s homeopatinjo, jo takoj poklicati, če sumiš da kaj ni v redu, da ji opišeš simptome in reakcije.
O pseudoalergijah sem na netu našla tole:
, glej točko 4 nižje spodaj. Žal je besedilo v hrvaščini, a je zelo nazorno.
Izvleček:
4. « Pseudoalergijske reakcije «
« Prava alergija » je za klasičnu alergologiju poznata kao odvijajući postupak u imunom sistemu (preko prenosioca specifičnih antitijela).
Iz pogleda fizikalne medicine nastaje aspekt jedne reakcije na specifičan « kod (šifru) supstance », za koji se na informacijskoj razini pacijenta stvara « alergijski engram ».
Pojam « pseudoalergija » se uhodao u znanstveno-alergološkom rječniku za « reakciju nepodnošljivosti », koje u kliničkoj slici jako liče na alergijske reakcije, kod kojih imunološki mehanizmi nisu dokazivi. ( DUKOR i suradnici, Ring )
Uzimajući u obzir poznatu i već spomenutu nesigurnost imunološke dijagnostičke metode posebno kod alergija na prehranu, čini nam se ova definicija, barem za upotrebu u dnevnoj praksi neprimjerena.
Mi primjenjujemo izraz « Pseudo-alergija » u jednom drugom smislu – za označavanje preosjetljivosti – ovisne o količini reakcije.
Prava alergija je kvalitativan fenomen – to znači da se alergijska reakcija izaziva već kroz dodir sa malom količinom, ili samo sa nematerijalnom informacijom titraja alergena.
Pojam « pseudoalergijska reakcija » koristimo za one reakcije preosjetljivosti, kod kojih je očigledan kvantitativan fenomen – to znači da reakcija u pravili nastupa tek kada se postigne određena količina koja izaziva reakciju.
Ona se često odnosi na kemijske dodatke prehrani, koji se često u velikim količinama (zakonom dozvoljene) dodaju prehrambenim proizvodima.
Za razliku od pravih alergija, pseudoalergija nije imunološki-kvalitativan, već toksički-kvantitativan fenomen, to znači da se mora postići određena količina da bi se pojavili alergijski simptomi.
Na pojavu pseudoalergijskih reakcija utječu :
1. Individualna osjetljivost pacijenta.
2. Količina supstance, koja se često sa različitim prehrambenim proizvodima i u različitim kemijskim spojevima unosi.( npr. azo boje, benzoati, fosfati, PHB-esteri itd.)
Tipičan praktički primjer pokazuje sl. 20:
Kod šestogodišnjeg dječaka se već nekoliko mjeseci pojavljivao na unutarnjoj strani desne noge svrbež, makulozan, djelomice i urtikarijski egzantem, koji nakon par dana nestane. Podrobnije ispitivanje je pokazalo, da se to pojavljivalo samo nakon posjeta kod bake, jednom i nakon dječje proslave.
Testiranje na alergije je pokazalo da ima alergiju na crvenu boju E122
( azorubin ) koji se koristi u mnogobrojnim marmeladama, sokovima i slatkišima.
Raspitivanje kod bake je otkrilo tipičan mehanizam sumacije:
Dijete je često dobilo prilikom posjete kruh s marmeladom ili kolače. U svakom slučaju se uvijek koristila ista crvena marmelada. Uz to je dobio i crveni sok od višnje. Crvena boja se mogla pronaći i u drugim proizvodima: pio je sok od jagoda, jeo je gumene medvjediće i slatkiše.
Povremeno konzumirana čaša crvenog soka ( koji je dokazano sadržavao E122 ), nije izazvala nikakve reakcije. Očigledno (a to je za ovu vrstu alergijske reakcije tipično) je potrebna određena količina te tvari da bi se izazvala alergijska reakcija.
Ne baš mali broj dodataka u prehrambenim proizvodima su u stanju izazvati pravu alergijsku reakciju. Ove onda jasno pokazuju sve znakove kvalitativne reakcije, to znači one se izazivaju neovisno o količini.
Tili, en krasen članek o psevdoalergijah je bil v Astronovicah (priloga Slov. novic) enkrat med 1. in 10. aprilom (mogoče 8. aprila?). Sogovornica je bila dr. Ema Mušič iz Golnika. Meni je sedaj mnogo bolj jasno, zakaj so “reakcije” in “reakcije” … in zakaj ene klasična medicina lahko dokaže, drugih pa ne. Ti priporočam, da si članek prebereš (saj ne da bi to pozdravilo tvojega otroka … , meni je od takrat dosti lažje, ker zdaj vem, da si ne zmišljujem in ni kriva moja “živčnost” …)
Srečno,
M.
Pozdravljeni, prosim, če lahko naše izkušnje preberete pod Ali bioresonanca ne deluje-pomoč prosim. Drugače se tudi mi zdravimo z homeopatijo pri dr. Goriškovi in kljub moji veliki skepsi do alternativnih metod zdravljenja, pri hčerki opažamo počasno izboljšanje. V decembru je imela hčerka namreč takšno kožo, da mi je šlo na jok, ko sem jo gledal. Popolnoma koprivasta po celem telesu. Hormonske kreme ji sicer trenutno pomagajo, na dolgi rok pa itak niso priporočljive. Tesi uradne medicine pri vbodih na koži ne pokažejo nič, razen v krvi, da je pač alergična.
Še vedno se zdravimo z homeopatijo (pol leta) in bomo sedaj imeli še en razgovor pri dr. Goriškovi. Pri njej imamo občutek, da res želi pomagati in ji ne gre za zaslužek. Koža je sedaj lepša čeprav je še vedno flekasta, vendar se je stanje izboljšalo. Še vedno pa jo pogosto srbi, predvsem ponoči je težko…