Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? krvne vrednosti

krvne vrednosti

Lep pozdrav

prosim,če mi kaj več napišete o teh krvnih izvidih(kaj pomeni,kako se izboljša,je lahko karkoli narobe….)
Imam nhl limfom.Kemoterapija traja nepretrgoma 5 dni,zatem 14 dni počitka in potem znova.star sem 48 let.

ERCI………….(4.2–6.39) MOJE VREDNOSTI…….3.7
HT……………..(0.37–0.54) ………………………. 0.32
MCHC…………(310–350) ………………………..379
TROMBOC……(140–340) ………………………..514

Dragi brane,

krvni izvidi so zgolj neka orientacija za zdravnika, ki vas zdravi, ne pa temelj postavljanja diagnoz. Tisti rezultati, ki ste jih v svojem sporočilu izbrali, kažejo na to, da vaše telo reagira na kemoterapijo. Glede na kemoterapijo so omenjeni krvni izvidi povsem normalni (čeprav ne sodijo čisto v okvirčke normalnega, kot ste sami opazili). Vaš kostni mozeg se trudi nadoknaditi izgubo celic, ki je nastala zaradi neželjenega stranskega učinka kemoterapije, ki se mu žal ne da vedno izogniti. (Več o tem v našem glasilu Okno in v članku gospe Brigite Skele Savič, ki opisuje stranske učinke kemoterapije!)

Tako boste lažje razumeli lastni telesni odziv na kemoterapijo, spoznali pa boste tudi, kako ukrepati, če bi opažali določene stranske učinke.

Verjetno so vam povedali, da je NHL limfom oblika “krvnega raka”. Vaš prepis izvida obsega eritrocite (rdeče krvne celice) in trombocite. Manjkajo pa bele krvne celice ali levkociti, na katere bi pravzaprav morali prežati, saj so ravno te tiste, ki se pri vas nenadzorovano in preveč delijo. Nekaj o tem tukaj:

O limfomu smo tukaj torej že nekaj pisali (za iskanje uporabite iskalnik), verjetno pa vam bo med zdravljenjem v oporo tudi kakšna pozitivna izkušnja o tej bolezni:

Ne bo odveč, če svoje znanje dopolnite s splošnim poznavanjem raka (kljub temu, da imate obliko raka, ki ni na enem mestu v telesu, zato veljajo nekatere posebnosti):

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close