Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo krvna slika

krvna slika

Pozdravljeni,

imal bi eno vprašanje in sicer po pregledu krvi sem dobil izvid za Feritin (ref. vr. 12-400) v vrednosti 300. Glede na to, da sem na nekaterih forumih zasledil, da je to dokaj visoka vrednost in lahko kaže na okvaro jeter, bi vas prosil za obrazložitev.

Sem športnik, kolesar, ki trenira redno. Po vsakem padcu, se mi npr. na nogi naredi bula, ki kljub kremi HEPAN ne izgine. Je mogoče to kaj povezano?

Hvala in lep dan,
Tine

Jaz tle ne vidim povezave z okvaro jeter. Feritin uporabljamo za spremljanje pretreniranosti pri športnikih. Zelo nizke vrednosti govorijo o pretreniranosti, kar pri vas ni primer. Očitno vnašate zadostne količine železa s čimer zapolnite zaloge Fe v telesu v zadostni meri. Bula pa vendarle zginejo po določenem času od padca ? Hepan je za moje pojme bolj kozmetični pripomoček v primeru takšnih poškodb. Skratka videti je, da je vse ok.

asist. Vedran Hadžič, dr. med. ------------------------------------ Fakulteta za šport Katedra za medicino športa Gortanova 22, 1000 Ljubljana telefon: 01/5207 828 ali 829 www.sportsrehabilitation.net Naročanje: 5207 726 (g. Janez Vodičar)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close