Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? krvna slika

krvna slika

Moja mama je bila pred 7 leti operirana za rakom dojke.Sedaj je vse ok,vendar je letos dobila obvestilo,da mora na ponovno odvzem krvi k splosnemu zdravniku.Tam je tudi videla svoj izvid iz OI,kjer je bilo napisano,da so markerji v mejah normale,je pa krvna slika pomakjena v levo in nekaj vec je belih krvnickov..
Kaj nej bi to pomenilo?Kako dolgo naj sedaj caka na izvid ,od drugega odvzema krvi je minilo 14 dni!
Najpovem tudi,da ji vsako leto naredijo mamografijo in slikajo pljuča.Rak dojke ni bil razsirjen na bezgavke.
LP

Draga pija,

rahel pomik v levo lahko pomeni, da je mama pred pregledom (ali med) prebolevala kakšno okužbo (lahko tudi neopazno), pri kateri je nastajalo več belih mladih krvničk. Izvid torej ne pomeni nič hudega, ponovni odvzem pri zdravniku pa je verjetno potrdil, da je šlo za okužbo. Če si želite dodatnih informacij, pa kar pot pod noge in povprašajte maminega osebnega zdravnika o tem!

Lep pozdrav,

Irena

Pozdrav!

Se opravičujem ,belih krvničk je bilo manj,ne preveč kot sem napisala.
Sicer pa tudi po 3tednih nismo dobili nobenega obvestila!
LP

Draga pija,

vseeno velja moj odgovor, saj se včasih pripeti takšna nepravilnost tudi zaradi okužbe. Verjetno je bil drugi vzorec povsem v redu, zato vas niso nič obvestili. Še vedno pa vam preostane, da pokličete osebnega zdravnika in povprašate.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close