krvna skupina
Lep pozdrav!
Mene pa zanima ali vpliva kaj na zanositev, če imata partnerja isto krvno skupino, in sicer 0+. S partnerjem imava le-to in se že kar nekaj časa trudiva, čeprav so tukaj verjetno tudi drugi dejavniki, ki vplivajo na to. Slišala sem namreč, da bi lahko tudi ista krvna skupina ali določena druga kombinacija vplivala na neplodnost oz. da ne moreš zanositi…je pa res, da ljudje marsikaj spravijo skupaj 😉 S čimer se sicer močno tolažim!
Prav tako me zanima ali ista krvna skupina daje večjo možnost za Downov sindrom ali kakršnekoli druge bolezni.
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem v upanju, da se s partnerjem nehava spraševat ali je to morda tisto kar nama preprečuje veselje..
Hvala, Nina.
Ne, enaka krvna skupina ne vpliva na možnost zanositve, prav tako to ni povezano z večjo pogostostjo pojavljanja Downovega sindroma ali drugih bolezni.
Če poskušate zanositi brezuspešno že več kot leto dni in če še nista opravila osnovnih pregledov v zvezi z neplodnostjo, je sedaj čas za usmerjen pregled obeh partnerjev (tudi analiza spremiograma), da bi čimprej ugotovili kaj je temu vzrok.
Srečno!