Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Krvavitve v očesu

Krvavitve v očesu

Pozdravljeni!

Moja mama ima diabetes tipa 2 že kar precej let. Je na tabletah.
Ima tudi glavkom. Ima dve vrsti kapljic.

V zadnjem času (2 meseca) se ji pogosto pojavlja krvavitev v desnem očesu. Skoraj na istem mestu. Komaj se ena pozdravi, se že naredi nova.

Njen sladkor je nekje okrog 7.

Ali ima kdo izkušnje s temi krvavitvami.

Naslednji mesec ima tudi pregled pri okulistu.

Diabetes tipa 2 je zelo nevaren, je pa čista posledica nezdravega načina življenja in prehranjevanja. (moderna bolezen). To trdim lahko zato, ker poznam ljudi s to boleznijo, vem pa tudi da se jo da pozdraviti, tako da me lahko kontaktirate, če želite. Kar se pa tiče krvavitev pa ni nujno, da so posledica sladkorne, čeprav je možno, ampak po mojem je bolj verjetna kakšna siva mrena pri tem, ne krvavitve. Vsekakor pa je pametno iti k zdravniku. Srečno.

Ja, gospa Smilie, ali niste že kar vi zdravnica? Glede na to, kako suvereno trdite, da je mogoče sladkorno bolezen pozdraviti, krvavenje povezujete s sivo mreno ipd.

Pozdravljeni!
Čeprav imam že nekaj let diagnozo Diabetes tip II se lovim pri prehrani.
Mi zna prosim kdo svetovati kakšen praktičen nasvet.Zdravnica mi svetuje, vendar vsakokrat nekoliko drugače in ne vem kaj naj ob katerem času jem, da me ne bi spremljala slaba vest. Kg imam seveda preveč.
Za vsak nasvet se vam v naprej zahvaljujem!
Fausta

Fausta,
slabi vesti reci adijo, to je prva stvar. Ce imas prevec kg, potem se odloci ali se bos s tem sprijaznila ali pa bos glede tega kaj ukrenila.
Glede same prehrane: cimvec sveze zelenjave, manj (raz)kuhane hrane, po moznosti vegetarijanska hrana

aja, pa rada se imej ;-)))

Klemen

Klemen
Lepo se zahvaljujem za nasvet. Vprašanje pa nisem na pravo mesto postavila. Nisem še pravi mojster za internet.
Vse dobro vam želim in lepo pozdravljam!
Fausta

To je moderna fora, da je čista posledica nezdravega življenja. Tudi, če še tako zdravo živiš, lahko zboliš. Je pa res,da jo boš z zdravim načinom življenja lahko bolje obvladoval in s tem zelo odmaknil pozne posledice (krvavitve v očesno ozadje, komplikacije z ledvicami, nevropatijo itd.).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close