KRVAVITVE PO IVF IN TEST NOSEČNOSTI
Živjo punce! Ali ima katera za sabo podobno izkušnjo? V juniju sem imela
1. IVF-ICSI, vstavili so mi dve pikici. Že po 8. dneh sem zakrvavela in to približno 2-3 dni, tako kratke in švoh imam ponavadi tudi menstruacije.
Potem par dni nič, po 10. dneh od začetka krvavitve pa nekakšen rjavkast izcedek in to še traja , zdaj že 1 teden. V tem času sem naredila še test za ugotavljanje nosečnosti ROMED in je pokazal 2. črtico bolj svetlo in ne prav močno vidno. Kaj pomenijo te krvavitve? Ali je normalno, da se po hormon. stimulaciji pokažeta 2 črtici tudi če nosečnosti ni? Ali so po IVF
v naslednjem ciklusu, če ne pride do nosečnosti, teke krvavitve običajne?
Vnaprej hvala za odgovor.
KIKA
Jaz sem krvavela 9-ti dan po IVF-ju. Sedaj pa imam sinka, ki bo prvega imel 9. mes. Jaz sem zelo močno krvavela in to skoraj celo nosečnost, saj sem tudi predčasno rodila ¸1,5 mes. Mislim, da tukaj so tudi moja leta igrale vlogo, da sem predčasno rodila. Če je test poz. takoj pojdi h gin. povej, da test je poz. in ti bo dal za BHCG. Če bo število veliko nato bo že g. vedel kaj bodo naredili. Jaz sem ležala v bolnišnici.
Držim ti pesti, da ti vse uspe kot je meni.
Bodi srečna pa poročaj število BHCG.
Lep pozdrav
Doroteja
Draga Kika,
meni se je dvakrat podobno zgodilo. Prvič sem krvavela in je test pokazal dve črtici, malo zatem rjav izcedek in na koncu odmrla nosečnost. Drugič pa nisem nič krvavela, test je bil spet pozitiven in nato spet rjav izcedek in enak konec kot prvič. Nočem te strašiti in upam, da je pri tebi drugače. Če je test rahlo pozitiven pomeni, da se nekaj dogaja oz. da je do vgnezditve prišlo, žal pa se zarodek preneha razvijati. Lahko pa je test po nekaj dneh čisto zares pozitiven in pri tem tudi ostane. Možnosti je tako veliko, da imaš še vedno lahko upanje, da se nosečnost razvija. Najbolje bi bilo, da greš na odvzem krvi za bHCG in rezultat bo popolnoma jasen.
Srečno.
Ja, jaz sem ravno dobro prebrodila postopek, ki se je končal neuspešno. Jaz sem začela čisto malo krvaveti po 10 dneh in naredila test Clearblue, ki je pokazal le eno črtico (negativno). Vendar sem naslednja dva dni zjetraj bruhala in mi je bilo zelo slabo, 14. dan pa je začelo teči kot iz škafa. Ko sta se izločila oba zarodka (trajalo je 2 dni), je bilo boljše. Prej me je pa trebuh zelo bolel in slabo sem se počutila.
To je bil moj tretji IVF, a se mi ni nikoli pokazalo na testu kot pozitivno, tako da hormoni po mojem niso krivi za pozitiven test. Najboljše je, da pokličeš svojega zdravnika in greš na UZ.
Lahko pa tudi zaupaš, da bo vse O.K.
Jaz sem po dveh neuspelihh IVF in treh inseminacijah zanosila s Klomifenom čisto mimogrede in rodila zdravo deklico.
Misli pozitivno, tudi če bo ta poskus negativen.
Pa veliko sreče ti želim!
Tanja