Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija krvavitve iz nosu

krvavitve iz nosu

Lep pozdrav!

Trenutno študiram v tujini in ne vem na koga naj se obrnem, zato sem se odločila, da kar Vas povprašam, kaj naj naredim glede svoje težave.
Že par let imam namreč težave s krvavenjem iz nosu (le iz leve nosnice), ki se mi pojavi le v zimskem času. Od lanske zime pa do sedaj pa se to sploh ni prenehalo in sem bila zaradi zelo močne krvavitve tudi enkrat poleti urgentno na žganju žilic (v obeh nosnicah), vendar ni nič pomagalo.
(kakšnih preiskav doslej še nisem opravila)
Imam vedno močnejše glavobole zaradi tega (ali pa je krvavenje posledica močnega glavobola) in vedno pogosteje čutim zelo močen pritisk v glavi…
Krvavitve se mi pojavjajo po 2 do 3 krat na dan, zato se počutim vedno bolj utrujena…
Trenutno mi danes že tretjič teče kri iz nosu (drugič sem napolnila pol jogurtovega lončka), čutim močan protisk v glavi in imam hud glavobol, zato Vas prosim za nasvet, kako naj si olajšam situacijo in Vas ob tem tudi prosim, če mi lahko poveste, kaj vse bi bil lahko vzrok mojih krvvitev.

osnovni podatki: stara sem 22 let, telesno in fizično aktivno dekle, zdrava, vegetarianka že od OŠ (kri imam vredu)…

Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in Vas ob tem lepo pozdravljam!

k2

Spoštovana!

Če so težave že par let, potem najveretneje ni nič nevarnega (drugače bi se v tem času že kaj pokazalo). V zimskem času se sluznica izsuši ali nadraži in potem žilice popokajo. Lahko seveda k temu pomaga pritiska vglavi ali druge spremembe (hormonske, hrana…). Če kljub vegetarijanski hrani niste slabokrvna potem krvavitve ne morejo biti obilne. Edina smiselna preiskava v vašem primeru bi bila endoskopski pregled nosne votline.

LP. drIB.

Lep pozdrav!

Mene pa zanima, če mislite, da bi bilo dobro, da obiščem zdravnika; iz nosa mi sicer ne teče kri dobesedno, ampak je ves čas v njem prisotna; včasih malo več, včasih manj, ni je toliko, da bi dejansko tekla iz nosu. To opažam približno en mesec, prej mi ni nikoli v življenju kri tekla iz nosu, mogoce sem imela dvakrat na leto kri v nosu. Sedaj pa vsak dan! V glavi in okrog oči čutim pritisk, pogosteje me tudi boli glava.

Hvala za odgovor,
lep dan!

Simona

Spoštovana!

Najveretneje imate razdraženo sluznico nosu, lahko je pa le zelo suha – takrat ponavadi ne teče kri, le krvavkaso opazimo pri čiščenju. Pregled pri zdravniku nikoli ni odveč, takrat se vidi, kaj je dejansko.

LP. drIB.

Lep pozdrav.Imam 8-letno hči ki ima zadnje časa pogoste krvavitve iz nosu.Krvavela je že prej a zdaj že prcej dolgo časa ne.Danes je pa v šoli tako krvavela da smo jo morali vzeti iz šole.Kaj mi predlagate?Drugače je zelo zdrava deklica.
Zahvaljujem se za odgovor.In lep pozdrav.

Lep pozdrav.Enkrat sem že pisala pa mi niste odgovorili.
Moj problem je;imam 8-letno hčerko,ki ima pogoste krvavitve iz nosu.
Drugače je zdrava deklica.Kaj mi svetujete?Ali je to nevarno?
Hvala za odgovor.
Nataša

Spoštovana gospa Nataša!

Pri otrocih, ker so na nosnem pretinu žilice pogosto razširjene, lahko pride do krvavitvah iz nosu (predvsem če so prehlajene, če se napenjajo ali če se praskajo po nosu). Zadeva ni nevarna, smiselno je pa otroka pogledati in če se vidi spremenjena žilica, se ta “požge”, da se ne bi naprej ponavljalo.

LP. drIB.

lep pozdrav! star sem 19 let in mi pogosto teče kri iz nosu, ko piham nos in ko spim. kri teče malo časa in jo ni teško ustaviti, to se dogaja samo ob zimskem času ali poleti, ko so temperature zelo visoke. zanima me ali je kaj hujšega ali so skrbi odveč. za odgovor se vam v naprej zahvaljujem

Spoštovani!

Najveretneje imate razširjene žilice na nosnem pretinu, ki se občasno “odpre” (lažje, ko je sluznica nadražena). Ali je res le to (glede na to, kako ste to opisali, je velika verjetnost, da je to) vam brez pregleda ne morem povedati.

LP. drIB.

Moja izkušnja: v mladosti sem imel pogoste krvavitve iz nosa; včasih brez razloga, še bolj pa ob prehladih. Potem me je zdravnica poslala v ORL ambulanto in so mi žile izžgali (15 minut, ambulantni poseg). To je bilo pred 12 leti, odtlej težav nimam več.

Spoštovani!

Tudi takšne pozitivne izkušnje so, hvala bogu, da ni tako vse slabo, kot človek včasih misli ali sliši,

LP. drIB.

Pozdravljeni!!
Pri moji 3-letni hčerki že en mesec opažam krvavenje iz nosu.Včasih čisto malo, včasih pa se kar vlije.Ali je to nevarno in ali je možno, da je to znak za kakšno hujšo bolezen?Priznam, da je tudi večkrat bolna, teče ji iz nosu,dražeč kašelj, laringitis, bronhitis, ampak zdaj ni bila bolna, pa se ji je vlila kri.Prosim za čimprejšnji odgovor in hvala že vnaprej.

Spoštovana!

V zelo veliki večini je to zaradi razširjenih žilic na nosnem pretinu, ki se odprejo. Ta zadeva ni nič nevarna. S sigurnostjo pa vam lahko povemo le s pregledom.

Lp IB.

MENE ZANIMA ZAKAJ SE JE POJAVILA KRVAVITEV OČETU IZ LEVEGA UŠESA.ČE GDO VE.HVALA

Spoštovani!

Ponavadi je to posledica čiščenja ušes s palčko ali podobnimi rečmi lai pa je viroza (takrat še močno boli zraven).

LP IB.

OOOŁŁŁAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!…!!!!!!!!!!..

Mojemo bratu pogosto teče kri iz nosu!!
Pri tem se mu zeloo moti
star je 14 let !!.!
Prosim pomagajte mu

HVALA HVALA !!!!!!….!!!!!

SnOpPyYy
xD xD

Spoštovani!

Priporočam pregled pri zdravniku, da se vidi zakaj in od kod natančno teče kri, pa še da vidimo ali je slabokrven!

LP IB.

Lep pozdrav

Imam razmeroma občutlijv nos (večkrat mi krvavi iz njega) ampak se krvavitev sama brez vecjih tezav ustavi.
Tokrat se krvavitev noce in noce ustaviti in ob pogledu v desno nosnico vidim svetlo roznato bunkico, kot nekaksen polip. Zatipam ga lahko tudi s prstom. Iz te nosnice mi tudi tece kri.

Zanima me kaj to je in kaj svetujete da naredim.

LP, M

Spoštovani!

najveretneje je razširjena žilica – majhen hemangiom, najbolje je pri ORL zdravniku, da vam to “požgejo” – drugače se krvavitev stalno ponavlja.

LP IB.

Pozdravljeni!
Imam sina starega deset let.Pred dvema letoma je imel težave z krvavenjem iz nosu,pa so mu žilico požgali.Takrat je imel tudi povišan pritisk.Sedaj je pritisk normalen,njemu pa že mesec dni
teče kri iz nosu,ki se mu spušča na dva do tri dni.Trenutno imava tudi Ospen,saj preboleva angino.Kaj naj narediva?Hvala za vaš odgovor.

LP,Z.M

New Report

Close