Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca krvavitev v tujini

krvavitev v tujini

prosila bi vas za pomoč,

prijateljica je bila prejšnji teden na biopsiji cerviksa, ker je imela pozitiven PAP test. ob posegu ji je zdravnik poškodoval žilo in je krvavela. obrdžali so jo na ginekološki čez noč. tri dni kasneje je službeno odpotovala v korejo, to je bilo v nedeljo. sinoči pa je začela enormno krvaveti. tam so jo oskrbeli z laserjem – to je vse kar so ji povedali. ali gre verjetno za zakrpanje poškodovane žile?

moje vprašanje – ali naj se predčasno vrne domov ali naj raje počaka na reden let, 24.julija? kaj menite vi? na ginekološki se mi nihče ne javi. njen ginekolog je na dopustu, skratka obup.

mislite, da bi ji let domov lahko škodoval?

imate mogoče kakšna navodila?

hvala

Žal veva zelo malo o vzroku krvavitve (poleg tega, da nisem ginekolog), a moje razmišljanje je, da če je tam v dosegu zdravstvene službe, ne vidim bistvene koristi od predčasnega odhoda domov oz. je ob daljšem poletu zdravstvena služva še veliko slabše dosegljiva. Tako je reden odhod domov morda celo varnejši od takojšnjega.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,
se oglasam kar jaz, tista o kateri tece beseda.
Saj verjetno je odlocitev cisto na meni in vem da reskiram tistih 10 ur na letalu ampak res ne bi rada se enkrat dozivela istega tu v Koreji.

Tako bom rekla – nikoli vec se ne bom pritozevala nad nasim zdravstvom!Ker kako imajo pa tukaj porihtano… raje ne zacnem razlagati.

Verjetno bom poskusila dobiti letalsko karto za cez kake 2 dni, zdej bom pa se cim vec pocivala. Tudi kar se tega tice je precej zoprno, tu sem namrec sama. Iz bolnice so me opustili 1 uro po posegu, sedaj sem v hotelu.

Vesela bom seveda vsakega mnenja in nasveta! Predvsem kaj naj storim, ce zacnem krvaveti na letalu. Saj to se verjetno lahko zgodi tudi ce grem cez dva dni ali cez en teden domov.

Najlepsa hvala!
Urska

Pozdravljena!
Načeloma se mi zdi večja možnost (ponovne) krvavitve kmalu po posegu, kot pa kasneje, zato se mi zdi, da ni nujno treba takoj na letao in domov. Po biopsiji cerviksa si tudi teže predstavljam, da bi šlo za zelo obilno krvavitev. Predstavljam si, da so krvaveče mesto oskrbeli in bo možnost za ponovno krvavitev s časom vedno manjša. Žal vam ne znam odgovoriti, kaj storiti, če se zgodi na letalu….predvsem odvisno od tega, koliko krvavi.
Kot rečeno, se službeno s to tematiko ne ukvarjam in vam zelo težkoodgovorim kaj bolj določnega.
Lep pozdrav v Korejo!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close