Krvavitev v ščitnico
Pozdravljeni.
Ne dolgo nazaj sem na pregledu izvedela, da naj bi imela krvavitev v ščitnico.
Začelo se je zelo hitro. Izboklina skoraj na sredini vratu (na videz podobna manjšemu adamovemu jabolku, zrasti je mogla zelo na hitro, če ne bi gotovo opazila pri tej velikosti) je na otip trda in na pritisk ni boleča. Isti dan sem zaradi slabšega počutja izmerila vročino (37,5). Zaradi slabšega počutja, težjega požiranja sline, vročine in občutka podobnega tistemu, ko sem pogosto imela vnetja sinusov sem odšla k osebnemu zdravniku in bila takoj napotena k tirologu na triažni pregled. Po pregledu, UZ, odvzemu krvi (izvide še čakam) in slikanju mi je bilo rečeno da gre za krvavitev v ščitnico in da punktiranje ni potrebno, saj naj bi oteklina lahko izginila sama. Nisem pa dobila odgovora ali je povišana temperatura posledica krvavitve. Zakaj do takšnih krvavitev pride? Ali je lahko povezano z virusnim vnetjem ščitnice, oziroma ali bi bila krvavitev lahko posledica? Tudi moj partner že 3-4 tedne čuti rahlo bolečino v grlu in stvar je pripisoval virozi, oziroma pričakoval angino, vendar pa noben od naju ne more reči da bi se počutil pretirano brez energije (jaz se, od pojava izbokline in težjega požiranja dalje). Ravno v tem času sva preživljala dopust športne narave in vse skupaj pripisovala klimam na letališčih… Verjetno je naključje…Sva v zgodnjih 30ih, otrok nimava, prehranjujeva se zdravo, ukvarjava se š športom.
Mi lahko kdo pove več o krvavitvah v ščitnico (vzroki, zdravljenje, izkušnje)?
Mi lahko dro pove več o virusnem vnetju ščitnice (vzroki, zdravljenje, izkušnje, je nalezljivo)?
Lep pozdrav in hvala za odgovore in mnenja 🙂
Pozdravljena,
vse, kar lahko jaz k temu pripišem, je to, da sem že brala o vnetjih ščitnice, ki so se pojavili po virusni okužbi in potem spontano izginili.
Srečno,
Alenka
Pozdravljeni, meni se je te dni pojavilo enako kot vam. Čakam še na punkcijo, oteklina naj bi v dveh, treh mesecih izginila, v kolikor ne, je potrebna operacija. O vsem tem ne vem nič zato iščem informacije. Kako je sedaj z vami, upam da v redu. Lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.