Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Krvavitev v nosečnosti

Krvavitev v nosečnosti

Pozdravljeni. Sem v 5. tednu nosečnosti in sem zakrvavela. Krvavitev je bila enkratna, za pol vložka, kri je bila povsem rdeča. Ker sem doma blizu urgence sem se šla takoj pokazat, cca. 1 uri po krvavitvi. Bi bilo možno, da se splav zgodi kasneje? Na UZ je bil viden plod in gestacijska vrečka.

V prvem trimesečju so splavi pogosti. Če je bil na UZ viden plod s srčnim utripom, je prognoza bistveno boljša, a še vedno obstaja možnost, da pride do splava. S trajanjem nosečnosti se tveganje za splav zmanjšuje, a v 5/6 tednu je precej visoko, sploh če ste zakrvaveli. Relativno visoko tveganje za splav je vse do 12. tedna nosečnosti.

Če gre za prvo nosečnost, žal nimamo nobene učinkovite terapije. Če ste že imeli kakšen spontani splav, potem je smiselno uvesti progesteronsko podporo (vaginalete Utrogestan).

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close