Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Krvavitev v nosečnosti

Krvavitev v nosečnosti

Pozdravljeni,

prebirala sem vaš forum in nisem zasledila še odgovora na mojo težavo.

sem noseča 15 tednov in 3 dni. Imam (nosečniški) decidualni polip, kar pomeni, da mi je iz maternice skozi maternični vrat v nožnico zrastel polip, ki je v osnovi iz istega tkiva kot maternična sluznica, torej zelo občutljiv na dotik. Ta polip mi je ob najmanjšem dotiku malo zakvavel (ko sem si npr. vstavljala progesteron), dvakrat pa sem kar močno zakrvavela, vendar je moja ginekologinja vedno ugotovila, da je bila krvavitev vedno le iz tega polipa, ne pa tudi iz maternice (npr. hematom). Včeraj zjutraj sem spet malo zakrvavela (brez očitnega razloga) in ta krvavitev se mi kar ne ustavi – sicer je zelo malo, vendar doslej se je vedno končalo po parih urah, zdaj pa se kar ne konča.

Doma imam homeopatske kroglice Arnica C30 in sem jih za prejšnjo ustavitev krvavitve tudi vzela – najprej dve v razmaku ene ure, nato pa na približno 8 ur. Ali sem ravnala pravilno, ali pa le še bolj škodila? Ali lahko homeopatija kakorkoli pomaga še drugače, da do teh krvavitev ne bi prihajalo oz. bi se ustavile? Sedaj si ničesar ne vstavljam več in do krvavitev zaradi dotika ne more priti. Kolikor sem se lahko izobrazila, je problem tega polipa, če se inficira, potem ta infekcija gre po polipu skozi maternični vrat v maternico, in če okužba pride v maternici do ovojev, to pomeni konec nosečnosti. Zato me skrbi, da se ne bi ob kvavitvah polip kakorkoli okužil.

Že vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni,
stanje je res precej specifično. Priporočam vam, da zaradi polipa in težav, ki jih povzroča, ne jemljete ničesar homeopatskega. Arnika ni zdravilo, ki bi ustavljalo krvavitve, lahko jih še pospeši, tako da jo odsvetujem. Pazite nase in molite, da se bo vse v redu končalo. Zakaj pa se ne bi?

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za hiter odgovor. Sem prenehala z jemanjem Arnice in upam, da bodo njeni učinki čimprej izveneli.

Se strinjam z vami, zaenkrat ni razloga, da se ne bi vse dobro končalo. Le vsaka nova krvavitev me malo vrže iz tira in tudi nisem navajena ob težavah nič storiti.

Še enkrat hvala ter lep in uspešen dan.

New Report

Close