Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Krvavitev pred menstruacijo

Krvavitev pred menstruacijo

Pozdravljeni!

Stara sem 26 let in imam rednega spolnega partnerja. Že celo življenje imam dokaj redne menstruacije (odstopanje za največ 2 dni), v zadnjih mesecih pa se mi je začela pojavljati neobičajna krvavitev. Ta nastopi nekaj dni pred redno menstruacijo, ob spolnem odnosu, je relativno močna (‘lužica krvi’), vendar traja zgolj nekaj ur in po enem dnevu popolnoma izzveni. Nato nastopi redna menstruacija brez posebnosti. Omenjena krvavitev me ne boli in se pojavi samo 1x na mesec. Prav tako spolni odnosi niso nikoli boleči. Pri prvem pojavu sem obiskala ginekologinjo, ki je po odvzetem brisu in ultrazvočnem pregledu krvavitev pripisala stresu, saj anomalij ni zaznala.

Sama sem v skrbeh, ker se mi je krvavitev sedaj ponovila in menim, da stres ni bil resnični dejavnik nastanka. Kaj bi lahko bil vzrok omenjenih krvavitev? So take krvavitve lahko običajne ali so nevarne?

Hvala za vsak nasvet in pomoč glede omenjene tematike.

Pozdravljeni,

če se pojavi po spolnem odnosu je kožno, da pride do poškodbe drobnih žil na materničnem vratu. Če je bris v redu, potem ni razloga za preplah.

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close