krvavitev na mrežnici
Pozdravljeni! Pred 14. dnevi se mi je pojavila krvavitev na mrežnici.Bila sem tudi na OCT in dobila slike.Nisem dobila nobeh razlag in navodil od svojega okulista (samo,da ne smem dvigovati težkih stvari ) samo slike so poslali nazaj na odčitanje na Okul. kliniko,vendar izvidov še ni.Zanima me,če bo ta motnjava po krvavitvi izginila in zakaj imam še vedno bolečine v ozadju očesa.Slabši vid me namreč moti v službi in pri branju.Hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Pred 2 dnevoma se mi je pojavila krvavitev na beločnici. Nisem pa se varila ali kaj podobnega v oko. Zvečer še nič ni bilo videt, zjutraj pa sem se zbudila s krvavim madežem v desnem očesu. Čutila sem pritisk v ozadju očesa, oko malo skeli, občutek je tak kot bi mi veter pihal v oko. Ob tem me je cela 2 dni bolela glava, danes, 3. dan je boljše, glava me ne boli večtako grozno.
Madež pa se je malo povečal, ni več tako intenzivno rdeč, pomaknil se je pa čisto k šarenici. Imam občutek da ta ni več lepo okrogla ker krvni madež pritiska na njo. Pritisk na oko iz ozadja se je malo zmanjšal. Naj omenim da uporabljam leče že kakih 7 let. Pred 9 dnevi sem bila na očesnem pregledu za leče, oftalmolog je rekel da je vse vredu.
Zdaj pa ne vem, ali naj še počakam ali grem na pregled? Da mi ne bodo rekli kaj hodim brezveze na pregled in delam paniko. Drugače sem zdrava, nimam nobene bolezni.
Priporočate vi mogoče kakšne kapljice ali kaj podobnega?
Hvala…
V kolikor je sedaj v redu pregled ni potreben, če pa imate kakšne težave je potrebno narediti pregled.