Krvavitev med ovulacijo
Pozdravljeni,
M imam redne,zadnja 9 dni nazaj(tako da sem ravno pred O,glede na koledar). Stara sem 35 let,gin vse ok,prav tako pap(zadnji je bil letos januarja). KT ne jemljem.
danes in vceraj pa se mi poleg izcedka pojavlja se sveza kri. Po navadi teh tezav nisem imela. Me mora skrbeti,ali lahko se malo pocakam z obiskom ginekologa?
hvala za odg
Tjaska264, 28.06.2025 ob 22:24
Pozdravljeni,
M imam redne,zadnja 9 dni nazaj(tako da sem ravno pred O,glede na koledar). Stara sem 35 let,gin vse ok,prav tako pap(zadnji je bil letos januarja). KT ne jemljem.
danes in vceraj pa se mi poleg izcedka pojavlja se sveza kri. Po navadi teh tezav nisem imela. Me mora skrbeti,ali lahko se malo pocakam z obiskom ginekologa?
hvala za odg
Ob ovulaciji se lahko občasno pojavlja sveža krvi, kar ni nič nevarno in ne kaže na kakšno bolezen ali hormonsko motnjo. Taka krvavitev tudi ne moti zanositve, če jo načrtujete.
Torej kratkotrajne krvavitve času ovulacije niso nevarne in zahtevajo obiska pri gin.
lp, N
Pozdravljeni,
priblizno 13 let sem uporabljala Nuvaring. Do avgusta l. 2024 nisem imela tezav, takrat pa se mi je pojavila krvavitev, ki je trajala sprva 1 dan, nato pa z vsakim mesecem dlje, in sicer pojavila se je nekaj dni po zakljucku menstruacije. Ker so krvavitve bile vedno daljse, sem imela aprila letos pregled pri svoji ginekologinji, katera pa mi je svetovala vstavitev maternicnega vlozka, ces da mi Nuvaring ocitno ne ustreza vec. Ker se mi ta resitev ni zdela primerna zame, sem se odlocila prekiniti z uporabo Nuvaringa, tako da sem maja letos prenehala s kontracepcijo.
Vse od takrat me neprestano bolijo prsi, prav tako pa pricnem krvaveti 1 teden pred zacetkom menstruacije (krvavitev je rahla) nato pa brez prekinitve pricne tista prava menstruacija, ki traja 1 teden. Tako vee skupaj krvavim 14 dni vsak mesec, 14 dni pa brez krvavenja.
Tezave sem ponovno opisala ginekologinji in jo prosila, naj mi naredi hormonske teste, saj sumim na pomanjkanje progesterona, vendar mi je brez vsakersnega pregleda svetovala prehranska dopolnila (catafertyl).
Ali menite, da bi v mojem primeru slo na pomanjkanje progesterona? Meni se ne zdi normalno, da krvavim 14 dni (to zdaj traja ze 4 mesece). Je tudi zelo motece. Pri tem se povem, da zadnji mesec in pol redno jemljem Agnus Castus, saj sem brala, da naj bi pomagal pri uravnavaju hormonov.
Najlepse se vam zahvaljujem za odgovor,